Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ronalds Briedis. Zāles pret nemirstību

Izdevniecība Neputns izdevusi Ronalda Brieža dzejoļu krājumu _Zāles pret nemirstību, _informēja izdevniecības pārstāve Dace Krecere.

Zāles pret nemirstību ir Ronalda Brieža trešais dzejoļu krājums. "Nesasmīdināmajai princesei un pērtiķim agri vai vēlu bija jāsastopas. Esmu Jaunava pēc Rietumu un Pērtiķis pēc Austrumu kalendāra. Pašas cilvēciskākās zodiaka zīmes – ar visiem no tā izrietošajiem trūkumiem. Jo cilvēks, kā zināms, ir "dzīvnieks, kas smejas"," tā Ronalds Briedis.

Krājuma redaktors Māris Salējs norāda: "Zāles pret nemirstību ir smalks un gudrs stāsts dzejā par Austrumiem mūsu, rietumnieku, uztverē. Izsmalcināti eksotiskais, sensenais, modernizētais, kliedzoši indīgos popkultūras ziedos saplaukušais – brīžiem savijas apdullinošā priekšstatu jūklī, brīžiem atsedz kādu ainu, kas prātam liek uz brīdi apklust un pamirt atklāsmē."

Ronalds Briedis (1980) ir dzejnieks, dramaturgs, kritiķis. Par pirmo dzejoļu krājumu Asaru gāze (2004) saņēmis Dzejas dienu balvu un Latvijas Literatūras gada balvu, savukārt par otro krājumu Karaoke (2008) – Ojāra Vācieša prēmiju. Literārie darbi iekļauti vairākās antoloģijās un kopkrājumos (tai skaitā angliski, ungāriski un maķedoniski). Atsevišķa dzejoļu izlase iznākusi Ungārijā (2005). Atdzejojis no krievu un angļu valodas. Kopš 2003. gada vada Latvijas Rakstnieku savienības kultūras programmu Literārā Akadēmija.

Redaktori - Māris Salējs, Liepa Rūce, māksliniece - Zane Ernštreite.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja