Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sērijā Kā Lupatiņi mācījās iznākusi ceturtā grāmata – Lupatiņu māja

Tuvojoties Ziemassvētku brīvlaikam, kuru šogad visdrošāk pavadīt mājās, arī bērnu iemīļotie varoņi Lupatiņi aicina iepazīt viņu māju. Izdevniecības Liels un mazs izdotajā interaktīvu uzdevumu grāmatu sērijā pirmsskolas vecuma bērniem Kā Lupatiņi mācījās klāt nākusi ceturtā grāmata – Lupatiņu māja, informēja izdevniecības Liels un mazs pārstāvji.

Lupatiņi – mazie auduma bērniņi Zeķīte, Cimdiņš, Lakatiņš un Spilventiņš – kopā ar Kaķi dzīvo savā auduma mājiņā. Lupatiņu māja ir liela un pārsteigumu pilna. Kas notika ar mājā ienesto sniegu un ūdenī iekritušo Cimdiņu? Vai bēniņu vecajā lādē atradās noslēpti dārgumi? Vai drīkst spēlēties ar gludekli un kuram dzīvniekam līdzinās putekļsūcējs? Kā izskatās un izklausās tava vārda burtiņš? Kādā krāsā ir Lakatiņa šķīvītis?

Grāmatas uzdevumu saturs attīsta bērna izpratni par notikumu secību, priekšmetu lielumu un krāsām, paplašina vārdu krājumu, trenē runātprasmi un komunikāciju, palīdz koncentrēt uzmanību, māca klausīties un atdarināt skaņas. Grāmatā ir arī tādi jautājumi, kur mazajam lasītājam jāizmanto iztēle vai jāpastāsta par savu ģimeni, savu ķermeni un ikdienas ieradumiem.

Grāmatā nav redzamā teksta, bet paskaidrojumi un uzdevumi divos līmeņos atrodami grāmatas atvērumu aktīvajos punktos. Punkts aktivizējas tad, kad ar runājošo pildspalvu pieskaras attēlam.

Grāmatas punktos izmantoti arī Ineses Zanderes dzejoļi un fragmenti no Jēkaba Nīmaņa dziesmām animācijas filmu ciklam Lupatiņi.

Grāmatas veidotāju pieredze rāda, ka Lupatiņu piedzīvojumi runājošās pildspalvas sabiedrībā šķiet vienlīdz aizraujoši gan 2–3, gan 4–7 gadus veciem bērniem. Dažādos vecumos bērniem ir atšķirīgas spējas un uztvere, un katrā vecumā jāattīsta dažādas prasmes. Grāmatu atvērumos atrodami gan vienkāršāki, gan grūtāki uzdevumi, tāpēc grāmatas ir piemērotas dažāda vecuma bērniem.

Grāmata tapusi sadarbībā ar Latvijas Universitāti, Tartu Universitāti un Igaunijas uzņēmumu Digital Learning Systems un animācijas studiju Atom Art. Tirdzniecībā jau ir pieejamas pirmās trīs no piecām sērijas grāmatām: Lupatiņi pie galda, Lupatiņu pilsēta un Lupatiņi laukos. Grāmatas var iepazīt kopā ar īpašu palīgu – runājošo pildspalvu jeb digitālu ierīci, ar kuras palīdzību grāmatas ir ne tikai lasāmas, šķirstāmas un pētāmas, bet kļūst arī klausāmas.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja