Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Režisors Kristofers Makvarijs: Neiespējamajai misijai ir jāizklaidē

Aktieris un producents Toms Krūzs, strādājot pie 1996. gadā iznākušās Neiespējamās misijas turpinājumiem, ātri vien sapratis, ka vēlas, lai katru no nākamajām filmām veido cits režisors. Jaunākajai Krūzs izvēlējies Kristoferu Makvariju, kas kino līdz šim vairāk darbojies kā scenārists.

Viņš saņēmis Oskaru par scenāriju Braiena Singera filmai Parastie aizdomās turamie/The Usual Suspects, ar Krūzu sadarbojies vairākos projektos, strādājot gan kā scenārists pie Otrā pasaules kara drāmas Valkīra/Valkyrie, gan kā režisors, topot filmai Džeks Rīčers/Jack Reacher, kurā Tomam Krūzam bija atvēlēta galvenā loma. Intervijā, kura notikusi studijā Paramount Pictures, Makvarijs stāsta par filmas Neiespējamā misija: Slepenā nācija tapšanu.

Kā jūs iesaistījāties projektā?

Tas notika negaidīti. Es ar Tomu Krūzu strādāju pie Rītdienas robežas/Edge of Tomorrow scenārija, un kādu nakti mēs sākām runāt par to, ko darīsim tālāk. Toms teica: "Tev jābūt Neiespējamās misijas režisoram," bet es, nemaz neapdomājis, atbildēju: "Tas būtu lieliski!" Man likās, ka mēs to apspriežam neformāli, bet pēc kāda laika Toms paziņoja: "Esmu ar visiem aprunājies, tu būsi Neiespējamās misijas režisors."

Kādas ir lielākās grūtības, veidojot tik iespaidīgu filmu?

Lielākais šķērslis vienmēr ir laiks – nekad nepietiek laika, lai nofilmētu to, ko vēlies. Viss pārējais bija kā sapnis – lielisks piedzīvojums. Tu kaut ko iedomājies, un vesela cilvēku grupa saka: "Jā, mēs to varam izdarīt." Mēs aplūkojam lidmašīnas modeli, un es ieminos Tomam: "Un ja nu tu būtu uz tās?" bet pārējie apstiprina: "Jā, mēs to varam izdarīt!" Tevi ierobežo tikai iztēle.

Pastāstiet, kā ir strādāt ar Tomu Krūzu, kurš ir šī projekta dvēsele.

Pirmkārt, Toms nestrādā, lai pelnītu iztiku – viņam patīk veidot filmas un izklaidēt. Tas piesaista pavisam citādu enerģiju pat grūtās dienās, un tādu netrūkst. Viņš ir ārkārtīgi pozitīvs un pašpaļāvīgs, un, kad es jūtos, it kā mēs būtu nonākuši džungļos un vairs nezinātu, ko darīt, Toms ir līdzās un saka: "Es tur esmu bijis jau miljons reižu, un viss būs labi." Viņš ir filmu veidošanas mašīna vārda vistiešākajā nozīmē.

Jūs ar Krūzu esat sadarbojies arī pirms šīs filmas. Kā izpaužas jūsu partnerība?

Mūsu starpā valda brīnišķīga saskaņa. Mums patīk vienas un tās pašas filmas, tāpēc bieži vien ir gadījies, ka, izstrādājot epizodi, mēs pēkšņi sākam pabeigt viens otra teikumus. Sižeta izklāstīšanas ziņā mēs abi esam uz viena viļņa, un tāpēc bija viegli strādāt pie filmas. Līdzko viens no mums saprot, ko meklē otrs, uzreiz ir "klikšķis".

Vai jūtat spiedienu, ka pasaule, kurā dzīvojam, jāataino filmās?

Mūsu filmas nozīmē bēgšanu no realitātes. Tās ir izklaidējošas, nevēlamies jums atgādināt to, ko jau ļoti labi zināt. Turklāt jūs neejat uz kino, lai jums gāztu pa galvu ar šīm patiesībām. Drīzāk tiek izmantota publikas izpratne par lietu kārtību un veidots sižets. Taču ir jābalansē kā uz naža asmens, jo nevēlies ignorēt to, kas notiek pasaulē, bet arī negribi to atspoguļot tiešā veidā, jo apzinies, ka Neiespējamajai misijai ir jāizklaidē, bet tā, lai nesabojātu pārdzīvojumu, filmu skatoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja