Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Roberts Daunijs juniors: Pilsoņu karš ir visslīpētākā un seksīgākā Marvel ideja

Amerikāņu aktieris Roberts Daunijs juniors jau vairākus gadus atrodas pelnošāko sava aroda pārstāvju topa augšgalā. Lielu daļu no iespaidīgā atalgojuma viņam nesusi dalība Marvel komiksu ekranizācijās.

2008. gadā aktieris pirmo reizi uz kinoekrāniem parādījās Dzelzs vīra tērpā un kopš tā laika ar dažādu vērienu piedalījies ne tikai paša atveidotajam supervaronim veltītajās filmās, bet arī Atriebēju sāgā. Šogad viņa atveidotais tēls kļuvis par nozīmīgu daļu no jaunākās Marvel produkcijas kino dižpārdokļu mīļotājiem - Kapteinis Amerika. Pilsoņu karš. Intervijā, kas tapusi Marvel Studios, Roberts Daunijs juniors stāsta par sadarbību ar filmas režisoriem brāļiem Ruso un sava varoņa konfliktu ar ikonisko Kapteini Ameriku.

Kas filmas sākumā notiek Tonija dzīvē?

Aizvien biežāk, glābjot pasauli, Atriebējiem nākas pilnībā nopostīt kādu vietu vai objektu, un Tonijam likumsakarīgi rodas jautājums: "Kāpēc varoņiem par to neprasa nekādu atbildību?" Viņaprāt, pienācis laiks to risināt, taču paralēli rodas jaunu problēmu gūzma - viņiem jāreģistrējas, jāzaudē daļa līdzšinējās autonomijas. Stāstu aizraujošu padara tas, ka Atriebējiem viss nekad neizdodas ideāli, taču viņi ir taisnprātīgi, principiāli cilvēki, kas turklāt patiesi rūpējas cits par citu. Bet kas notiek, kad kolektīvā ir tik atšķirīgas personības un tām rodas domstarpības principiālos jautājumos?

Man patīk, ka Tonijs sāk saprast - no vecākiem mantotā, kā arī paša sapelnītā nauda ir beidzot jāliek lietā. Šoreiz viņš šķiet krietni nobriedušāks.

Kad uzzināji par iespēju piedalīties šajā filmā, kas tevi uzrunāja visvairāk?

Atriebēju filmas vienmēr bijuši grandiozi, ambiciozi projekti, bet man pašam Pilsoņu karš šķita visslīpētākā un seksīgākā Marvel ideja. Neviens nevēlas, lai varoņu attiecības sabojātos, jo visi zina, cik tālejošas sekas tam var būt. Tas savukārt dod iespēju izspēlēt dažādus graujošus scenārijus.

Kas tev patīk darbā ar režisoriem brāļiem Ruso?

Viņi ļauj man izpausties un reizēm pabīdīt lietas man vēlamā virzienā, bet reizēm es pakļaujos un sekoju viņiem. Tā ir tāda radoša deja, kas man patīk.

Nav arī tā, ka Entonijs tikai strādā ar aktieriem, bet Džo rūpējas par tehniskajiem jautājumiem. Abi ir ārkārtīgi enerģiski un individuāli ļoti daudzpusīgi. Atvērti jaunām idejām, tomēr neatkāpjas no izvēlētās tēmas un stāstījuma, ļoti elastīgi attiecībā uz to, kā to īstenot. Viņu pirmā Marvel filma Kapteinis Amerika. Ziemas kareivis, bez šaubām, bija izcila, kā arī labi apmeklēta. Cilvēkiem tā ļoti patika, taču savā ziņā bija arī sānsolis un centās atstāt savu nospiedumu. Tā vietā, lai turpinātu attīstīt savu zīmola versiju, Ruso to ir sekmīgi izgudrojuši no jauna.

Vai bija dīvaini cīnīties pret varoņiem, kas reiz bijuši tavā pusē?

Manā, aktiera interpretācijā Tonijs Stārks, lai ko darītu, nekad nav pārsteigts. Viņš uzskata, ka visu dara pamatoti un ka viņam, visticamāk, ir taisnība. Ja tā nav, viņš to uzzinās vēlāk, bet ir brīži, kad komandā acīmredzami nevalda vienprātība par to, kā rīkoties.

Kas tevi šajā filmā visvairāk aizrāva?

Man tā ir atgriešanās pie zināma brīvības un sadarbības gara, kā dēļ es arī piebiedrojos šai ballītei. Nu tā ir izaugusi par milzu mašinēriju, bet tā vai citādi, iemiesojoties Tonija Stārka tēlā, es joprojām izbaudu, ka esmu daļa no tās.

Kas padara Krisu Evansu par lielisku Kapteini Ameriku?

Viņš ir Marvel universālais kareivis. Iznesīgs, uzstājīgs, vienmēr saka patiesību un sadod sliktajiem tā, ka tam nav grūti noticēt. Viņa fiziskā sagatavotība ir nevainojama. No visiem Marvel supervaroņiem Kapteini Ameriku bija visgrūtāk pārcelt uz ekrāna, bet Krisam tas izdevās gan pirmajā, gan otrajā reizē, gan abās Atriebēju filmās, un nu viņam tas izdodas atkal. Manuprāt, tas nebija šoks, tomēr viņu zināmā mērā izbrīnīja paša negaidītā popularitāte. Tagad, aizejot uz iepirkšanās centru, es uz katra stūra redzu Kapteiņa Amerikas kreklus. Viņš ir kļuvis par simbolisku mūsu kultūras sastāvdaļu. Man patiešām patīk Kriss, un, lai gan mūsu darba stils ir atšķirīgs, es viņu dziļi cienu un mācos no mūsu sadarbības.

Kā tev šķiet, kas skatītājus šajā filmā uzrunās?

Manuprāt, publikai patīkamu pārsteigumu un intrigu sagādās Kapteiņa lēmumi un to sekas. Stāstā ir pazīstami motīvi - Kapteinis allaž kaut ko salaidīs dēlī, protams, gribēdams labu, taču šeit parādās šaubas - kas ir tas, ko viņš vēlas patiesībā?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja