Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Cēsīs Zemgales gredzena kino koncerts Vēstures palos

Viens no vērienīgākajiem Latvijas valsts simtgades projektiem Latvijas gredzens ir Latvijas Radio kora mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Sigvarda Kļavas izlolots. Četros konceptuāli atšķirīgos gredzenos, muzikālos kopumos tiks izceltas un parādītas katra Latvijas novada īpatnības, bagātības un enerģiju no vietējo cilvēku skatupunkta. Latgales unikālais kultūras mantojums ar tās fenomenu – tradicionālo muzicēšanu un katoļu baznīcas tradīciju mijiedarbību, Kurzemes jūras spēka caurstrāvošanās cilvēku ikdienā, Vidzemes nacionālā stīga un patriotisma simboliskā telpa un Zemgale kā apvāršņa plašums, kurā satiekas dvēseļu upes.

Zemgales gredzena koncerts vēsta par Zemgali kā arkla un zobena zemi, kur auglība mijas ar nāvi. Tajā skan militāri marši un sēru mūzika, kanonizētas leģendas un pašapzinīgas pūtēju zaļumballes. Plašie tīrumi pārvēršas karalaukos un kapulaukos, kas atkal pārtop tīrumos, un tajos izaug latviešu literārā valoda, pirmie prezidenti un valstsvīri, diži dzejnieki un stipras dzejnieces. Zemgales mērogs ir apvāršņa plašums, un Latvijas valsts tajā ir kā Lielupe, kuras palos atkal satiekas vēstures līdzenumā izkliedētās dvēseļu upītes.

Zemgales gredzena kino koncerta muzikālā ceļojumā satiksies Latvijas Radio koris, Latvijas Radio bigbenda grupa, muzikālie brāļi Oskars un Raimonds Petrauski, kā arī laikmetīgās dejas mākslinieki Lilija Lipora un Guntis Spridzāns.

Kino koncerta Vēstures palos libretu radījusi dzejniece Inese Zandere, režisors Roberts Rubīns. Izskanēs Pētera Vaska un Līgas Celmas Kursietes mūzika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Vidzemes koncertzāle Cēsis, Raunas iela 12-1, Cēsis

Kad?

19. oktobris, 2018

19.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja