Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Irīnas Vorkales izstāde Lellīšu stāsti

Muzeja apmeklētājus priecēs četras dažādas Ziemassvētku egles, Ziemassvētku noskaņās rotāts interjers un krāšņa I. Vorkales pasteļu un leļļu tērpu kolekcija.

Ik gadu muzejs Rīgas Jūgendstila centrs iepazīstina ar kādas Eiropas tautas Ziemassvētku tradīcijām 20. gs. sākumā. Šogad, muzeja 10. jubilejas gadā, Rīgas Jūgendstila centrs rādīs kā pirms vairāk nekā 100 gadiem Ziemassvētki tika svinēti Rīgā, kur savijās dažādas kultūras un to ietekmes. Izstādē apskatāmie priekšmeti no muzeja Rīgas Jūgendstila centrs krājuma ļaus izjust gatavošanos Ziemassvētkiem. Telpas ir dekorētas atbilstoši 20. gs. sākuma pilsētnieku tradīcijām. 19./20. gs. mijas rotājumu darināšanas materiālus un paņēmienus ir pētījusi un to kopijas ir radījusi māksliniece Tamāra Čudnovska. Muzejā ir apskatāmas arī četras dažādas Ziemassvētku egles. Māksliniece Elita Šmēdiņa ir radījusi latvisko egli, rotājumos apvienojot pasaku motīvus un izmantojot  tradicionālos materiālus un 19. gs. rotājumu izgatavošanas tehnikas. Niedru dekorus darinājusi Iļģuciema lietišķās mākslas studijas Ataudze vadītāja Ineta Vēvere.

Mākslinieces Irīnas Vorkales izstāde Lellīšu stāsti aicina ikvienu doties uz bērnības zemes leļļu pasauli. Tā vēstī par brīnumu, kas svarīgs katram bērnam un katram pieaugušajam, kurš atceras bērnību. No attēliem lūkojas dažādu raksturu lelles un lellītes, mīlīgas un splīnīgas, draiskas un nopietnas. Pasteļu zīmējumi un senos audumos un mežģīnēs tērptās lelles atsauks atmiņā apmeklētājiem viņu pašu rotaļlietu stāstus.

 

Ziemassvētku laikā aicinām apmeklēt bērnu rītu Runča Alberta Ziemassvētki – 2019. gada 15. decembrī plkst. 12.00 un ģipša rotājumu un dekoru izgatavošanas darbnīcas Jūgendstila motīvi decembrī – 7. un 21. decembrī plkst. 12.00.

Vietu skaits darbnīcās un bērnu rīta pasākumā ir ierobežots, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 67181465 vai e-pastā [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas Jūgendstila centrs, Alberta iela 12

Kad?

6. decembris, 2019 – 12. janvāris, 2020

O.–Sv.10.00–18.00 Pr. slēgts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja