Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Kultūras un atpūtas centrā Imanta skatāmas jaunas izstādes

Rīgas Kultūras un atpūtas centra Imanta izstāžu galerijās aplūkojamas divas jaunas izstādes ˗ Baibas Rēderes izstāde Atklāsmes un Latvijas Radošo fotogrāfu asociācijas foto izstāde Iedvesmas prizma.

Baiba Rēdere par gleznu izstādi Atklāsmes stāsta: “Gleznošanu vienmēr esmu uztvērusi kā sarunu, attiecības. Es eju nezinot kur un nezinot ko tieši es atklāšu, atradīšu. Manī ir tikai nojausma, sajūta, neskaidra vīzija. Aicinājums radīt atnāk manī
kā Mīlestības impulss, kā vajadzība šo dāvanu izpaust, apliecināt vai vienkārši būt tajā!” B. Rēdere glezno abstrakti, pamatā eļļas tehnikā. Eksperimentu ceļā viņa ir radījusi arī savu autortehniku, ko kombinē ar eļļu. Tehniku kombinācija izceļ viņas
īpašo rokrakstu ˗ daudzslāņainību un tajā pat laikā vieglumu un jutekliskumu. Skatītāji atzīst, ka no viņas gleznām staro īpaša, noslēpumaina gaisma. Māksliniece glezno ar šķidrām eļļas krāsām ˗ ekspresīvi, spontāni, caurspīdīgi, viegli.

B. Rēdere piedalās izstādēs Latvijā no 2002. gada, un viņa ir sarīkojusi arī vairākas personālizstādes, piedalījusies grupas izstādēs Latvijā, ASV, Beļģijā. Autores darbi atrodas privātkolekcijās ASV, Norvēģijā, Vācijā, Spānijā, Jaunzēlandē, Igaunijā,
Latvijā.

Latvijas Radošo fotogrāfu asociācijas foto izstādē Iedvesmas prizma aplūkojami 26 Latvijas fotogrāfu darbi ar dažādu foto žanru interpretāciju: ainavas, portreti, žanra fotogrāfija, modeļi dažādās situācijās un emociju daudzveidību.

Radošā vai mākslas fotogrāfija ir viens no vadošajiem fotogrāfijas žanriem Latvijā, kuras centrā ir autora ideja un tās realizācija. Izstādē Iedvesmas prizma piedalās fotogrāfi no dažādām Latvijas pilsētām. Autoru individuālais redzējums un eksperimenti atklājas dabas ainavās, portretos, kā arī žanra un studijas fotogrāfijās.

Biedrība Latvijas Radošo fotogrāfu asociācija ir dibināta 2017. gadā, tā regulāri rīko izstādes un turpina attīstīt mākslas fotogrāfijas virzienu Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Kultūras un atpūtas centrs Imanta, Anniņmuižas bulvāris 29

Kad?

1. janvāris, 2022 – 31. janvāris, 2022

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja