Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas svētkos skanēs Māras ezera balss

Kā viens no galvaspilsētas svētku notikumiem, pie un uz Māras dīķa 18. augustā tiks īstenota īpaša fonda INITIUM un Pārdaugavas radošā centra veidota koncertprogramma Māras ezera balss, kas caur stāstiem un mūziku aizvedīs klausītājus ceļojumā no 100 gadu senas pagātnes, kad dīķis bija pilsētnieku iemīļota ūdens atpūtas vieta, līdz mūsdienām un tālāk, radot laikmetīgu vīziju par Māras dīķi, kā nākotnes pilsētas dzīvības avotu.

Māras dīķis pagājušajā gadsimtā bijis atpūtnieku iecienīts rajons, gluži kā kūrorts teju pilsētas centrā. Ojārs Vācietis, viens no apkaimes iedzīvotājiem, to saucis par Māras ezeru. Šodien to apdzīvo un dažādi izmanto vietējie Pārdaugavas iedzīvotāji - dodoties vakara skrējienā apkārt dīķim, vedot bērnus uz rotaļu laukumu, rīkojot piknikus u.c., taču svētku reizēs Māras dīķis gūst mākslinieciski romantisku gaisotni un pārsteidz ar dažādu aktivitāšu klāstu.

Māras ezera balss radīs vīziju par Māras dīķa apkaimes vēsturi un Pārdaugavas iemītnieku nākotnes redzējumu. Aktieri Jānis Kronis un Marija Linarte stāstīs stāstus par senajām dienām un pašā dīķī dažādi mākslinieki aicinās laika ceļojumā, izpildot klasiskas latviešu melodijas, savu orģinālmūziku un improvizējot, esot līdzsvarā ar ūdens ņirboņu. Koncertprogrammu īpašu darīs arī mākslinieku oāze – peldošā skatuve dīķa vidū.

Nesteidzīgai pasākuma baudīšanai apmeklētājiem būs iespēja iegādāties uzkodas un atspirdzinājumus āra kafejnīcā, kas darbosies visu pasākuma laiku. Darbosies arī laivu un SUP dēļu nomas punkts, kas ļaus pietuvoties peldošajai skatuvei un mūziķiem.

Programma: 

16.00 - 17.00 Juris Jope, Jolanta Strikaite-Lapiņa, Kristiāns Krievāns un Aldis Liepiņš izpildīs klasiskās latviešu solodziesmas, kas atsauc atmiņā laiku pirms 100 gadiem – XX gadsimta sākumu

18.00 - 19.00 Evita Zālīte, Ieva Nīmane, Ilze Grunte un Andris Grunte atskaņos dažādu latviešu komponistu radītas melodijas mūsdienīgās aranžijās

21.00 - 22.00 Laima Jansone, DJ Monsta un Jēkabs Nīmanis – muzikāla skaņas un gaismas vīzija par Māras ezeru kā nākotnes pilsētas dzīvības avotu

Māras ezera balss gaidīs ikvienu interesentu, un, šajā reizē stāstiem izskanot, rāmi vērs durvis, lai, necik ilgi, atvērtos nākotnes notikumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Māras dīķis

Kad?

18. augusts, 2018

16.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja