Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Baltijas pērlē izrādīs Kannu kinofestivāla laureāti - filmu Personīgā stiliste

Kinofestivāla Baltijas pērle rudens filmu programmā iekļauta 2016. gada Kannu kinofestivāla laureāte, franču režisora Olivjē Asaijasa filma Personīgā stiliste/Personal Shopper, informēja festivāla pārstāve Asnāte Vasiļjeva.

Personīgā stiliste Kannās bija viena no gaidītākajām filmām un ieguva augstāko apbalvojumu – Zelta palmas zars – par labāko režiju, tomēr saņēma ārkārtīgi pretrunīgus kritiķu un skatītāju vērtējumus.

Galvenā varone Morīna, ko atveido Kristena Stjuarte, kā personīgā stiliste saņem vilinošu piedāvājumu strādāt augstās modes sirdī – Parīzē. Viņas klienti ir kino un šovbiznesa zvaigznes, kā arī pazīstami politiķi. Nekā daudz netrūkst no tā, ko ierasts saistīt ar veiksmi – prestižs darbs, slaveni klienti, dārgi veikali, stilīgas ballītes, galvaspilsētas "modīgā burziņa" gurdinoši greznā dzīve. Vienīgais, kas visu aptumšo, ir viņas dīvainā spēja sazināties ar spokiem, un notiekošais kļūst ar katru dienu aizvien noslēpumaināks un neparedzamāks…

"Šaušalīgā, netveramā un trauksmaini valdzinošā filma savā pirmizrādē izraisīja nepacietīgāko un viegli nogurdināmo skatītāju ūjināšanu. Ne tādēļ, ka tā ir slikta (tā pilnīgi noteikti tāda nav!), bet tādēļ, ka tīšuprāt pārkāpj to, ko pieņemts uzskatīt par labas gaumes ietvariem, provocējot aizkaitināmību. Filma palēninās un ķircina ar savu nesteidzīgumu, vienlaikus cieši turot Hičkokam raksturīgās spriedzes knaiblēs, kas neatslābst līdz pat beigām," – raksta Daily Telegraph.

Viens no autoritatīvākajiem britu kino kritiķiem – Pīters Bredšovs – The Guardian ierindojis filmu kategorijā must-have, salīdzinot to ar Larsa fon Trīra Šķeļot viļņus: "Ārkārtīgi aizraujošs un dīvains kino, kas izmanīgi sajauc žanrus, piespiežot festivāla auditoriju baidīties un zaudēt galvu. Neparasti intriģējoša filma ar izaicinošiem spriedzes akcentiem. Ļoti labs režisora darbs!"

Kinofestivāls Baltijas pērle noritēs no 21. līdz 27. septembrim kinoteātrī Splendid Palace.

Biļetes uz kino seansiem pieejamas Biļešu serviss tirdzniecības tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja