Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta
Kannu kinofestivāla direktors Tjerī Fremo

Baltijas pērlē notiks Kannu kinofestivāla direktora Tjerī Fremo meistarklase

leģendārais Kannu kinofestivāla direktors Tjerī Fremo ne vien atklās festivālu Baltijas pērle, bet arī rīkos atklātu meistarklasi, kas notiks 21. septembrī plkst. 11 kinoteātra Splendid Palace Mazajā zālē,

Meistarklase noritēs kā lekcija ar pamattēmu Mīlestība pret kino mainīgo kadru pasaulē, pēc kuras būs iespēja uzdot jautājumus vienam no visietekmīgākajiem festivālu industrijas cilvēkiem.

Klātesošie uzzinās arī to, ar ko ir īpašs Kannu kinofestivāls, kāds ir festivāla veiksmes noslēpums, kā tiek atlasītas filmas, kāda ir vide, kurā pastāvīgi jāsaskaras ar ambīcijām, pretrunām un ārkārtīgi lielu spiedienu.

“Mans vēstījums ir šāds: nedomājiet, ka brāļu Limjēru filmas ir kaut kas vecs un garlaicīgs. Dažkārt ir vērts atgriezties pagātnē, lai izskalotu acis. Šodien mūsu acis ir sakairinājis internets un jaunās tehnoloģijas, kas ar mums manipulē. Kad skatāties brāļu Limjēru filmas, tas ir ceļš atpakaļ pie tīrības, nevainības un dzīves skaistuma,” stāsta Tjerī Fremo. 

Viņš jau daudzus gadus vada arī Limjēru institūtu, kas atrodas Lionā –  pilsētā, kur dzimis kinematogrāfs. Nav nejaušība, ka tieši viņam dzima ideja apkopot vienā kinodarbā - filmā Limjēri! vairāk nekā simts izcilākās īsmetrāžas filmas no Luija un Ogista Limjēru atstātā mantojuma. Šos kadrus pavada paša Tjerī Fremo aizkadra komentāri, veidojot brīnišķīgu kino mākslas pamatu vizuālo rokasgrāmatu.

Filma Limjēri! tiks izrādīta festivāla Baltijas pērle atklāšanā, kinoteātrī Splendid palace 21. septembrī plkst.18.30 ar Tjerī Fremo piedalīšanos.

Saistībā ar to, ka kinoteātra Splendid Palace Mazajā zālē vietu skaits ir ierobežots, aicinām visus, kuri vēlas apmeklēt Tjerī Fremo meistarklasi, atsūtīt savu ierašanās pieteikumu uz [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja