Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Emmy balvu ceremonijā triumfē seriāli Succession un Schitt's Creek

Ikgadējā Emmy balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā, kurā tika godināti labākie seriāli, triumfēja Succession un Schitt's Creek.

HBO seriāls Succession ieguva visprestižāko balvu Labākais dramatiskais seriāls, bet Džeremijs Strongs par tēlojumu šajā seriālā tika godināts kā labākais aktieris dramatiskajā seriālā.  Succession režisors Andrijs Parehs ieguva balvu kategorijā Labākais dramatiskā seriāla režisors, bet par labākā dramatiskā seriāla scenārija autoru tika atzīts seriāla scenārists Džesijs Ārmstrongs.

Kanādas seriāls Schitt's Creek ieguva pavisam deviņas balvas, tostarp tika atzīts par labāko komēdijseriālu. Galveno lomu tēlotāji Jūdžins Levijs un Ketrīna O'Hara tika apbalvoti kā labākais komēdijseriāla aktieris un labākā komēdijseriāla aktrise, savukārt šajā seriālā tēlojošie Daniels Levijs un Ennija Mērfija tika godalgoti kā labākais komēdijseriāla otrā plāna aktieris un labākā komēdijseriāla otrā plāna aktrise. Dens Levijs ieguva balvu par labāko komēdijseriāla scenāriju, bet kopā ar Endrjū Sividino - arī par labāko komēdijseriāla režiju.

24 gadus vecā Zendaja tika atzīta par labāko dramatiskā seriāla aktrisi par lomu HBO seriālā Euphoria. Līdz ar to viņa kļuvusi ar jaunāko aktrisi, kas ieguvusi šo balvu.

Kā labākais otrā plāna aktieris dramatiskajā seriālā tika apbalvots Bilijs Krūdaps par lomu Apple TV+ seriālā The Morning Show. Savukārt kā labākā otrā plāna aktrise dramatiskajā seriālā tika godalgota Džūlija Gārnere par tēlojumu Netflix seriālā Ozark.

Lai gan ceremonijas norises vieta bija Losandželosas arēna Staples Center,  koronavīrusa pandēmijas dēļ tā notika virtuāli - zālē nebija skatītāju, bet pasākuma dalībnieki teica runas videokonferences režīmā.  Uz Staples Center skatuves gan bija pasākuma vadītājs, televīzijas sarunu šova zvaigzne Džimijs Kimels.

Ceremonija Primetime Emmy Awards, kuru rīko Amerikas Televīzijas akadēmija, šogad notika jau 72. reizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja