Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kino Bize sāks demonstrēt krimināldrāmu Pazust nomalē

No piektdienas, 8. februāra kinoteātrī Kino Bize un K.Suns sāks izrādīt Govindas van Māles (Govinda Van Maele) debijas krimināldrāmu Pazust nomalē (Gutland), informēja kinoteātra parstāvis Māris Prombergs.

Pazust nomalē Latvijas pirmizrāde notiks 8. februārī plkst. 19 kinoteātrī Kino Bize, pēc kuras sekos saruna ar filmas režisoru.

Filma ir uzņemta, iedvesmojoties no režisora pieredzes uzaugot imigrantu ģimenē mazā Luksemburgas ciematā. Caurvijot tēmu par iederēšanos, no satricinoša ievada līdz pārsteidzošam noslēgumam tajā saplūst fantāzija un realitāte.

Filma vēsta par brīdi, kad ražas novākšanas sezonas vidū mežonīga paskata Jenss iznirst no meža Luksemburgas nomalē. Šim vācu svešiniekam ir kas slēpjams. Viņš meklē darbu netālu esošajā ciematā, taču lauksaimnieki ir aizdomīgi pret vīrieti. Pienāk vakars un viņš satiek mēra nevaldāmo meitu Lūsiju, kura palīdz svešiniekam iejusties jaunajā kopienā. Jensam tiek piedāvāts darbs saimniecībā un piekabe, kurā dzīvot. Laika gaitā vīrietis tiek iesaistīts visā, kas notiek ciematā, un vietējie iedzīvotāji vēlās, lai viņš kļūtu par īstu kopienas locekli. Tomēr Jensa identitāte joprojām šķiet neskaidra, un pats bēgošais noziedznieks sāk nojaust, ka arī ciemata iedzīvotājiem ir pāris noslēpumu.

Provokatīvas lauksaimnieku sievas, pazudis iedzīvotājs, kārba pilna ar savādiem kailfoto un biedējošākais skrējiens caur kukurūzas lauku kopš lidmašīnas uzbrukuma Kerija Grānta varonim Alfrēda Hičkoka filmā Uz ziemeļiem caur ziemeļrietumiem. Turklāt papildus meistarīgi būvētajai noslēpumainībai un spriedzei filma aktualizē vairākus sabiedrībā nozīmīgus jautājumus, tostarp savas identitātes meklējumus. Režisors atzīst, ka filmas scenāriju sācis rakstīt brīdī, kad Eiropā sākās migrācijas krīze: “Es domāju, ka šobrīd visā pasaulē identitāte ir ļoti spēcīga tēma, it īpaši Eiropā. Mēs visi ar to cīnāmies un īsti nezinām, kā tikt galā. Vai mēs esam laimīgi, ka lepojamies ar savu identitāti vai arī tas ir kaut kas, no kā mēs labprātāk atbrīvotos?” (Film Doo)

Van Māles debijas filma Pazust nomalē ir krimināldrāma ar mistērijas noskaņām, kas soli pa solim atsedz rūpīgi savītos noslēpumus. Gleznainie lauku ainavu kadrējumi ir uzņemti ar 35 mm analogo kinolenti. Filma ir iekļauta pasaules nozīmīgāko festivālu jauno talantu programmās Toronto, Roterdamas un Berlināles Starptautiskajā kinofestivālā, bet izrādīšanai Latvijā piedāvā Kino Bize.

Filma tiks izrādīta luksemburgiešu un vācu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā. To ieteicams skatīties no 16 gadu vecuma. Plašāka informācija pieejama www.kinobize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja