Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ansī animācijas festivālā vienā no konkursiem iekļauta Indras Sproģes īsfilma

Svētdien, 11. jūnijā, Francijas pilsētā Ansī/Annecy sāksies Eiropā nozīmīgākais starptautiskais animācijas festivāls, kura ietvaros tradicionāli notiek arī vērienīgais filmu tirgus MIFA (International Animation Film Market). Šogad vienā no festivāla konkursiem iekļauta Indras Sproģes īsfilma, projektu prezentācijai atlasīts Ginta Zilbaloža topošais pilnmetrāžas darbs, filmu tirgū strādās apvienotais Baltijas stends un vairāku Latvijas animācijas studiju pārstāvji.

Ansī starptautiskais kinofestivāls (šogad – no 11.06. līdz 17.06.) jau vairāk nekā 60 gadus ir viens no pasaulē nozīmīgākajiem animācijas forumiem, paralēli notiekošais starptautiskais filmu tirgus MIFA (13.-16.06.) regulāri pulcina vairāk nekā 4000 akreditētu animācijas profesionāļu. Latviju filmu tirgū MIFA ar stendu pārstāvēs NKC un Latvijas Animācijas asociācija (LAA).

Ansī festivāla īsfilmu konkursa programmai Perspectives atlasīta Latvijas mākslinieces un režisores Indras Sproģes jaunākā filma Kur manas atslēgas?/Where Is The Key?, kurā māksliniecei tradicionālo plastilīna reljefa tehniku šoreiz papildina datorgrafikas elementi. Filma tiks izrādīta četros seansos no 12. jūnija līdz 17. jūnijam.

Savukārt topošo projektu jeb Work in Progress prezentācijā Annecy WIP sessions, kas notiks otrdien, 13. jūnijā, iekļauta arī režisora Ginta Zilbaloža un producenta Matīsa Kažas pilnmetrāžas animācijas filma Straume/Flow, kas iepriekš jau atlasīta filmu tirgus sadaļai MIFA Pitches un top kā Latvijas, Francijas un Beļģijas kopražojums ar ievērojamu Eiropas kopražojumu fonda Eurimages atbalstu.

Latvijas Animācijas asociācijas vadītāja Anna Zača komentē: "Ansī festivāls un to pavadošais filmu tirgus MIFA neapšaubāmi ir gada nozīmīgākais notikums Eiropas animācijā. Latvija šajos pasākumos ar labiem panākumiem piedalās jau septīto gadu; jau trešo reizi savas filmas draudzīgi pārstāvam kopīgā stendā ar Lietuvas un Igaunijas kolēģiem. Arī šogad uz Franciju dosies kupla filmu veidotāju delegācija – klātienē būs pārstāvētas studijas Atom Art, Dream Well Studio, Infinity Box un Ego Media, trijās no šīm studijām pašlaik top pilnmetrāžas animācijas filmas. Festivāla apmeklētājiem piedāvāsim plašāk iepazīties ar Latvijā pēdējos divos gados tapušajām, topošajām un drīzumā gaidāmajām filmām, un, protams, turēsim īkšķus par Indru un atbalstīsim Gintu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja