Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Brēmenes muzikanti, kāmji un citi draugi

Skolēnu ziemas brīvdienu ceļojums aizraujošajā kino pasaulē

"Ups, mēs esam ziemeļpolā!" saka viena no filmas Operācija Arktika (Operasjon Arktis, 2014) varonēm, kura kopā ar māsu un brāli, nevilšus iekāpjot nepareizajā lidaparātā, ir nokļuvusi pašos Norvēģijas ziemeļos. Režisores Grētes Bē-Vālas veidotā filma piedāvā elpu aizraujošu ceļojumu šajā sniegotajā pasaulē ar negaidītiem atklājumiem un briesmām (vai kāds vēl atceras, kā izskatās sniegs?).

Šī ir viena no filmām bērniem, ko šajās ziemas brīvdienās aicina noskatīties kinoteātris KSuns, sarīkojot vairākus bezmaksas seansus. Sestdien, 30. decembrī, līdzās Operācijai Arktika tiks izrādītas vēl divas filmas – arī Leona 4 gadalaiki. Leona ziema (Les 4 saisons de Léon: Hiver de Léon, 2007) un Mans draugs Rafi (Rettet Raffi!, 2013) par puisēna Samuēla un viņa kāmja piedzīvojumiem asa sižeta kriminālfilmas žanrā.

Svētdien, 31. decembrī, tiks demonstrēta īsfilmu programma, kurā iekļautas sešas animācijas un viena spēlfilma. Dienas turpinājumā varēs noskatīties franču režisora Žana Fransuā Lagionī animācijas filmu Glezna (Le Tableau, 2011), kas ļauj ielūkoties brīnumainajā mākslas pasaulē. Šis kinodarbs vēsta par trim tēliem, kas izkļūst no nepabeigtas gleznas, lai atrastu mākslinieku cerībā, ka viņš to pabeigs. Šajā ziemas brīvdienu bezmaksas kinoseansu sarakstā ir iekļautas arī divas brāļu Grimmu pasaku ekranizācijas. Viena no tām ir vācu režisora Uves Jansona filma Pelnrušķīte (Aschenputtel, 2011), otra – viņa tautieša Dirka Rēgela kinodarbs Brēmenes muzikanti (Die Bremer Stadtmusikanten, 2009), kas piedāvā visiem labi zināmos varoņus ieraudzīt jaunās krāsās.

Jaunā gada pirmajā dienā kinoteātris KSuns aicina noskatīties norvēģu režisora Kristiana Lū filmu Skarbie zēni (De tøffeste gutta, 2013). Tas ir stāsts par vienpadsmitgadīgu zēnu Modulfu, kurš iztēlojas, ka viņš ir supervaronis, un kuru skolā diendienā vajā vietējie rezgaļi. Taču kādu dienu kaimiņos ievācas jauna meitene, vārdā Līse, kas maina viņa dzīvi un ierasto kārtību skolā. Vārdu sakot: "Cherchez la femme!

Nākamās nedēļas nogalē, 6. janvārī, varēs noskatīties zviedru režisores Katarīnas Launingas filmu Stipri bērni neraud (Kule kidz gråter ikke, 2014). Tās uzmanības centrā ir optimistiska, enerģijas pilna meitene Anja, kura mīl futbolu. Kad filmas galveno varoni piemeklē nopietna slimība, viņa nepadodas. Meitene piedalās vasaras nometnē un gatavojas futbola turnīram.

Ar pilnu bērnu filmu programmu var iepazīties interneta vietnē www.kinogalerija.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja