Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Cerība un radošums

Svētdienas vakarā Losandželosā notika 74. Zelta globusa balvu pasniegšanas ceremonija, kurā triumfēja Demjena Šazela mūzikls La La Land. Kalifornijas sapņi ar Emmu Stounu un Raienu Goslingu galvenajās lomās.

Tas uzvarēja visās septiņās kategorijās (rekords!), kurās bija nominēts. Tajā skaitā – Labākais mūzikls vai komēdija, Labākais režisors, Labākais scenārijs, Labākā mūzikla vai komēdijas aktrise un Labākais mūzikla vai komēdijas aktieris. "Es domāju, ka cerība un radošums ir divas no svarīgākajām lietām pasaulē. Un tas ir tas, par ko ir filma," sacīja Emma Stouna, iegūstot balvu par topošās aktrises Mias lomu. 

Par labāko dramatisko filmu tika atzīts Berija Dženkinsa stāsts Mēnesgaisma/Moonlight par jauna afroamerikāņa dzīvi Maiami rajonā, kas apsteidza savu sīvāko konkurenti Mančestru pie jūras/Manchester by the Sea. Tai nācās "samierināties" ar Zelta globusa balvu, kas tika pasniegta Keisijam Aflekam par traģisku notikumu sagrauta varoņa lomu kategorijā Labākais dramatiskais aktieris – pēc sava brāļa pēkšņās nāves Lī Čandlers kļūst par viņa dēla aizgādni un ir spiests atgriezties dzimtajā miestā, kur viņu sagaida sāpīga pagātne (no piektdienas Mančestra pie jūras ir skatāma Latvijas kinoteātros).

Par vienu no lielākajiem pārsteigumiem kļuva Izabellas Ipēras panākums kategorijā Labākā dramatiskā aktrise par lomu Pola Verhovena kinodarbā Viņa/Elle, jo potenciālās uzvarētājas prognozēs figurēja Natālija Portmane ar darbu Pablo Laraīna biogrāfiskajā filmā par bijušo ASV pirmo lēdiju Džekija/Jackie. Šī bija franču aktrises pirmā nominācija uz Zelta globusa balvu, un tā rezultējās uzvarā. "Mēs gribējām filmēt Holivudā, bet pēc ilgiem meklējumiem secinājām, ka neviena amerikāņu aktrise nepiekritīs piedalīties tik amorālā filmā," savulaik ir teicis tās režisors, kura kinodarbs tika nosaukts par labāko ārvalstu filmu.

Taču par vakara spilgtāko notikumu kļuva Merilas Strīpas kaismīgā runa, saņemot Sesila de Mila balvu par mūža ieguldījumu. Tā bija vērsta pret Donaldu Trampu un viņa "performanci": 2015. gada noslēgumā toreizējais ASV prezidenta amata kandidāts bija nonācis kritikas krustugunīs par to, ka imitējis New York Times reportieri ar invaliditāti. "Instinkts pazemot, ko kāds demonstrē publiskajā sfērā – kāds, kuram ir vara –, iefiltrējas ikdienas dzīvē, jo tas it kā dod atļauju citiem cilvēkiem darīt to pašu. Necieņa izraisa necieņu, vardarbība izraisa vardarbību. Un, kad kāds, kuram ir vara, izmanto savu stāvokli, lai aizskartu citus, mēs visi esam zaudētāji," uzsvēra aktrise.

Savi varoņi tika noskaidroti arī mazā ekrāna kategorijās. Par labāko dramatisko televīzijas seriālu tika atzīts Kronis/The Crown, kas vēsta par Apvienotās Karalistes valdnieci Elizabeti II. Pie Zelta globusa balvas tika arī galvenās lomas atveidotāja Klēra Foja. Par labāko mūzikla vai komēdijas televīzijas seriālu tika nosaukta Atlanta. Tas ir stāsts par diviem brālēniem un vietējo hiphopa mūzikas vidi. Tās radītājs un galvenās lomas spēlētājs ir Donalds Glovers, kurš izpelnījās balvu kategorijā Labākais mūzikla vai komēdijas televīzijas seriāla aktieris. Gaidiet otrās sezonas! 

Ar visiem Zelta globusa balvu ieguvējiem var iepazīties interneta vietnē www.goldenglobes.com.

 

 

Top komentāri

KulturasDiena
K
Par kuru vārdu ir runa?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja