Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ditas Rietumas kino izlase: 17. I - 24. I

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Silvio

@@@@

Režisors Paolo Sorrentīno. Lomās Toni Servillo, Elena Sofija Riči, Rikardo Skamarčo u. c.

Itāļu režisora Paolo Sorrentīno filma balansē uz Eiropas autorkino un erotizēta biogrāfiska kiča robežas, piedāvājot nepārprotamu, lai gan filmas ievadtitros kategoriski noliegtu līdzību ar Itālijas politiķa un mediju magnāta Silvio Berluskoni dzīvi. Šis ir gadījums, kad ironiskā, traģikomiskā filma varētu savienot ļoti atšķirīgas auditorijas grupas – gan pikantu, draisku kinoproduktu cienītājus, gan tos, kuri jūsmo par Sorrentīno filmu Dižais skaistums. Šis ir režisora kārtējais kopdarbs ar viņa iecienītāko aktieri Toni Servillo.

 

Misters Stikls

@@@@

Režisors M. Naits Šjamalans. Lomās Sāra Polsone, Brūss Viliss, Semjuels Lī Džeksons u. c. 

Režisora M. Naita Šjamalana filmas netiek uzskatītas par tipiskiem Holivudas produktiem, kaut formālās žanriskās iezīmes (trilleris, fantastika) un specefektu deva ļauj tās dēvēt par kvalitatīvu Holivudas komerciālā kino piedāvājumu. Jau kopš Sestā prāta M. Naitu Šjamalanu ir interesējuši cilvēka prāta un apziņas dzīļu noslēpumi un potenciāls. Visiem režisora jaunākās filmas varoņiem piemīt pārliecība par savām superspējām. Supervaroņu trijotni atveido Brūss Viliss, Džeimss Makevojs un Semjuels L. Džeksons.

 

Bens ir atgriezies

@@@@

Režisors Pīters Hedžss. Lomās Džūlija Robertsa, Lūkass Hedžss, Katrīna Ņūtone u. c.  

Arī šī filma neietilpst tipiska, uz izklaidi orientēta Holivudas produkta kategorijā. Pārsteidz Džūlija Robertsa, kura patiešām ir aktrise ar atzīstamu dramatisko diapazonu. Filmā viņa izdzīvo grūti audzināma jaunieša mātes pieredzi – viņas dēls Bens ir aizbēdzis no rehabilitācijas centra, lai ne tikai ierastos pie savas ģimenes Ziemassvētkos, bet tos arī sabojātu. Filmas scenārists un režisors Pīters Hedžss allaž ir interesējies par attiecībām nevienkāršās ģimenēs (viņš ir filmu Kas nomāc Gilbertu Greipu un Par puiku scenārija autors).

 

Vai viegli būt jaunam?

@@@@@

Režisors Juris Podnieks. Seanss kinoteātrī Splendid Palace 23.I plkst. 19

Turpinās kinolektorija Tas, ko tu nedrīksti nezināt 14. sezona. Jura Podnieka dokumentālais darbs, kuru 80. gadu vidū noskatījās vairāki desmiti miljonu skatītāju, tik tiešām ir filma, kuru nedrīkst nezināt, – gan kā kinovēstures fenomenu, gan filmu, kas nenoveco. Par šo faktu pārliecinājos nesen, skatoties filmu kopā ar studentiem. Jura Podnieka pirms 32 gadiem uzdotie jautājumi (gan filmas varoņiem, gan skatītājiem), filmas intonācija un tēlainība joprojām uzrunā apbrīnojami spēcīgi. Pirms filmas – vēsturnieka Kaspara Zeļļa komentārs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja