Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ditas Rietumas kino izlase: 2. VIII - 9. VIII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Zoja

@@@

Režisors Dreiks Doremuss. Lomās Jūens Makgregors, Lea Seidū, Kristīna Agilera u. c.

Amerikāņu filma, kuras autori fantastikas žanru izmanto nevis kārtējās pašmērķīgās apokalipses sarīkošanai, bet gan filosofiska dziļdomīguma un liriska melodramatisma radīšanai. Šī nav ne pirmā, ne pēdējā filma par cilvēka un mašīnas/robota attiecībām (skat., piemēram, Viņa/ Her, 2013). Filmai var pārmest ambiciozitāti un banalitāti, tomēr lieliskie aktieri – francūziete Lea Seidū (Zils ir vissiltākā krāsa) un brits Jūens Makgregors – nodrošina stāstam par ideālā partnera robota un cilvēku attiecību spēlēm arī emocionāli uzrunājošus mirkļus.

 

Llieliskie 2

@@@ 

Režisors Breds Bērds

Disneja studijas un Pixar savienība teju vienmēr garantē patīkamu un asprātīgu izklaidi. Jā, mums būs darīšana ar kārtējo franšīzes produktu – 2004. gada Lielisko turpinājumu – un mūsdienu Holivudas neizsīkstošo vēlmi turpināt jau pazīstamus stāstus. Atšķirībā no daža laba cita par Lieliskajiem 2 grēks sūdzēties. Režisors Breds Bērds (Ratatujs, Neiespējamā misija u. c.) ir radījis vienu no kvalitatīvākajiem šīs vasaras piedāvājumiem gan mazajiem, gan lielajiem. Filma pasaulē jau kļuvusi par vienu no ASV kino 2018. gada lielākajām komerciālajām veiksmēm.

 

Cīņas klubs

@@@@@

Režisors Deivids Finčers. Lomās Breds Pits, Edvards Nortons u. c. 

Kalnciema kvartāla brīvdabas kino 3. augustā plkst. 22 piedāvā iespēju atsvaidzināt atmiņā (vai arī iepazīt) vienu no XX gadsimta izskaņas nozīmīgākajām un ekstravagantākajām filmām – Deivida Finčera Cīņas klubu (1999). Šī Čaka Palanjuka romāna adaptācija – stāsts par Taileru Dardenu un viņa identitātes problēmām – jau kļuvusi par kino klasiku, kas nebūt nav zaudējusi aktualitāti. Filmas autoriem, vispirms režisoram Deividam Finčeram, pārliecinoši izdevies notvert gan laika garu, gan tā varoņu neirozes uz urbāno džungļu fona.

 

Cēsu Mākslas festivāla kino

@@@

Seanss 3.VIII plkst. 21 Spoguļklintīs 

Kino zem klajas debess 3. augustā piedāvā arī Cēsu Mākslas festivāls. Iespējams, daudzi neko nebūs dzirdējuši par filmu Čingačguks. Lielā čūska, kas tapusi 1967. gadā valstī, kuras vairs nav (Vācijas Demokrātiskajā Republikā). Tomēr būs arī tādi, kuriem šīs filmas nosaukums asociēsies ar bērnību, jaunību un to laiku, kad dienvidslāvu aktieris Gojko Mitičs bija superzvaigznes statusā un uz ekrāna cīnījās pret sliktajiem Amerikas kolonizatoriem. Filma nepretendē uz klasikas statusu, taču var raisīt nostalģiju.

Top komentāri

Rietumai, kritiķei ar bārdu,
R
vajadzētu vairāk uzmanības valodas smalkumiem piegriez, nevis ar tik ačgārnien epitetiem kā apokalipses ''sarīkošana'' darboties, jo tikpat labi var grēku plūdus vai augu foto sintēzes procesus ''sarīkot''. Bez tam '' Čingačguks'' ir gan klasika; kā austrumu (sociālisma) vesterna klasika, un kā VDR klasika ar Gojko Mitiču arīdzan.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja