Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ditas Rietumas kino izlase: 23. VIII - 30. VIII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Baltijas filmu dienas

Seansi kinoteātrī Splendid Palace 23., 24.VIII

Turpinās pērn aizsāktā tradīcija – Baltijas ceļa dienās izveidot savdabīgu kino Baltijas ceļu, Rīgā, Viļņā un Tallinā izrādot kaimiņu valstu filmas. Kamēr latviešu filmas tiks rādītas Tallinā un Viļņā, kinoteātrī Splendid Palace varēs noskatīties igauņu un lietuviešu filmu izlasi. 23. augustā būs skatāmas filmas Bērni no viesnīcas "Amerika" (LT) un Padomju hipiji (EE), 24. augustā – Rūta (LT) un Vīrs, kurš izskatījās pēc manis (EE). Tā ir žanriski un tematiski niansēta programma, kas tapusi Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kino centru sadarbībā. Ieeja bez maksas.

 

Slendermens

@@@

Režisors Silvēns Vaits. Lomās Džoja Kinga, Jūlija Goldani Teljesa, Džeza Sinklere u. c.

Kas ir Slendermens, kura vārdā nosaukts šausmu gabaliņš jauniešu auditorijai? Tas ir izkāmējis vīrietis, kurš šiverē reālajā, virtuālajā un iztēles telpā, laupot meitenes un biedējot savu upuru draudzenes, tās, kurām pieticis neprāta iztramdīt biedējošo Slendermenu viņa nešķīstajās gaitās. Filmai mēģināts piešķirt mūsdienīguma elpu, briesmu avotus meklējot virtuālajā telpā. Ja paliekam pie šī aspekta, Slendermenu var uzskatīt ne tikai par spiedzošu meitenīšu piepildītu "drebuļgabalu", bet arī pamācošu vēstījumu – neuzticieties svešiniekiem no virtuālā bezdibeņa!

 

Rotaļlietas pieaugušajiem

@@

Režisors Braiens Hensons. Lomās Elizabete Benksa, Džoels Makheils u. c. 

Pārsteidzošs un mulsinošs piedāvājums, kura autori darbojas necenzētās leksikas un vulgāru jociņu universā. Tas nav nekas jauns Holivudas "rēcamkomēdiju" lauciņā, tomēr filmai izdodas pārsteigt: stāstā par sērijslepkavību izmeklēšanu ir apvienoti Holivudas daiļuma standartiem formāli neatbilstošā komiķe Melisa Makartija un lelles, kas atgādina Mapetšova dalībniekus. Režisors Braiens Hensons nāk no TV un Mapetšova pasaules, taču šīs pieredzes izmantošana izklaidējošā, triumfējoši pikantā komēdijā tiem, kuriem pāri sešpadsmit, ir dīvaina. 

 

Iemesti pasaulē

Režisore Antra Cilinska Drīz atsāksies Latvijas simtgades filmu maratons, un īso klusuma brīdi pirms rudens filmu straumes piepilda režisores Antras Cilinskas dokumentālā filma Iemesti pasaulē. Tas ir papildinājums Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā skatāmajai Imanta Tillera personālizstādei (un otrādi). Faktiski tā ir pilnvērtīga iepazīšanās ar vienu no pasaulē plašāk zināmajiem latviešu izcelsmes māksliniekiem – Austrālijā dzīvojošo Imantu Tilleru. Iemesti pasaulē turpina slaveno latviešu mākslinieku portretējumu sēriju, ko režisore pirms vairākiem gadiem aizsāka ar filmu par Viju Celmiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja