Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ditas Rietumas kino izlase: 9. VIII - 16. VIII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Neiespējamā misija. Sekas

@@@

Režisors Kristofers Makverijs. Lomās Toms Kr ūzs, Rebeka Fērgusone u. c.

Ir vairāki iemesli, lai elegantā, pēc kārtas sestā Toma Krūza atgriešanās aģenta Ītena Hanta veidolā nepaliktu bez ievērības. Viens no tiem ir nostalģija – Krūzs, kura karjera sākās astoņdesmitajos gados, filmējas reti. Otrs – patriotisma nots. Galu galā bez latviešu Aerodium vēja tuneļa Krūza lidināšanās starp debesīm un zemi (viņš izpilda nāves triku – lēcienu no lidmašīnas) tik vienkārši nebūtu iespējama. Trešais – vēlme redzēt kvalitatīvu žanra produktu, perfekti nostrādātu action, kurā Holivudas budžeta resursi (178 miljoni dolāru) ir izmantoti radoši un azartiski.

 

Spiegs, kurš mani pameta

@@

Režisore Sūzena Fogele. Lomās Mila Kunisa, Keita Makinona, Džastins Terū u. c. 

Arī šis nedēļas jaunums ir spiegu filma. Tajā spiegdamas, kliegdamas rosās divas ne īpaši sakarīgas dāmītes Odrija un Morgana. Aktrises Mila Kunisa un Keita Makinona draiskojas, īstenojot filmas autoru gana mačisko redzējumu par sievišķīgu spiegu komēdiju, kurā meičas trenkā izbijuša boifrenda – profesionāla spiega – vajātāji. Vienīgais attaisnojums šim šķietami izklaidējošajam, eklektiskajam ļembastam ir fakts, ka filmas režisore ir Sūzena Fogele. Sievietes režisores un viņu tiesības (arī šādi izklaidēt) ir aktuāla, "svēta" tēma.

 

Tumšajā gaitenī

@@

Režisors Rodrigo Kortess. Lomās Uma Tūrmane, Anna Sofija Roba, Izabella Fūrmane u. c.

Bērni, ja jūs neklausīsiet mammu, varat nonākt drūmā internātskolā, kurā saimnieko stingrā, stiegrā Dirē kundze. Kventina Tarantīno fani Dirē kundzē atpazīs kareivīgo Līgavu no Nogalināt Bilu un draisko meiču no kulta Lubenes – aktrisi Umu Tūrmani. Laika gaita nav apturama, un lieliskā Uma Tūrmane ir nonākusi jauniešu auditorijai domātā klišejiskā šausmu filmā, kas tapusi kā Spānijas un ASV kopprojekts. Jācer, ka visus mākslinieciskos trūkumus spēs atsvērt filmas pedagoģiskais efekts. Tātad, bērni, ja neklausīsiet...

 

Vestsaidas stāsts

@@@@@

Režisors Roberts Vaizs. Brīvdabas seanss LU Botāniskajā dārzā 14.VIII plkst. 17

Klasiku der laiku pa laikam skatīties no jauna, un, ticiet, ikreiz tā atklās kādu citu šķautni. Tas attiecas arī uz vienu no visu laiku izcilākajiem Holivudas mūzikliem Vestsaidas stāsts (1961) – XX gadsimta vidus Ņujorkas Romeo un Džuljetas versiju, kuru režisējis Roberts Vaizs un kuras pamatā ir Leonarda Bernsteina mūzikls. Filmā pārliecinoši savienota mūzikla nosacītība un konkrētā vidē, kā arī sociālā kontekstā sakņots dramatisms. Traģisko mīlētāju lomas atveido Natālija Vuda un Ričards Beimers. Filma saņēmusi desmit Oskaru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja