Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

EP LUX Kino balvu 2015 ieguvusi filma Mustangs

Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Martins Šulcs otrdien, 24. novembrī, Strasbūras plenārsēžu zālē paziņoja, ka 2015. gada Eiropas Parlamenta LUX kino balvu ieguvusi filma Mustangs.

Tā ir Francijas, Vācijas, Turcijas un Kataras kopražojums, stāsts par piecām māsām no Turcijas, kam draud izdošana pie vīriem pret pašu gribu, bet kas nolemj savu dzīvi dzīvot pašas un izraujas no tradīcijas jūga.

Martins Šulcs, apsveicot godalgotās filmas režisori Denīzi Gamzu Ergjuvenu, viņas komandu un pārējos finālistus, teica: "Šīs ļoti atšķirīgās filmas uzdod fundamentālus jautājumus - kā šim kontinentam kļūt no emigrācijas kontinenta par imigrācijas kontinentu? Kāda ir sieviešu loma sabiedrībās, kas ir tepat uz Eiropas sliekšņa? Kā ekonomiskā krīze ietekmē mūsu visu dzīves? Šīs Eiropas filmas ir pelnījušas mūsu atbalstu, un es esmu lepns, ka Eiropas Parlaments šogad atkal palīdzēs tās demonstrēt pēc iespējas plašākām auditorijām."

Pārējās divas 2015.gada finālam izvirzītās filmas bija režisora Jonasa Karpiņano Mediterranea (Itālija, ASV, Vācija, Francija, Katara) un filma Mācība (Bulgārija, Grieķija). Balvas ieguvēju ar balsojumu pēc filmu noskatīšanās izvēlējās EP deputāti. 

Parlaments sedz visu trīs finālam izvirzīto filmu tulkošanas un subtitrēšanas izmaksas 24 oficiālajās ES valodās. Turklāt balvas saņēmēja filma tiks pielāgota cilvēkiem ar redzes un dzirdes traucējumiem.

Visas trīs LUX balvas finālam izvirzītās filmas tiks izrādītas 28 Eiropas Savienības valstīs LUX kino dienu pasākumos no septembra līdz decembrim. Šo pasākumu mērķis ir iepazīstināt pēc iespējas vairāk eiropiešu ar Eiropas kino bagātību un daudzveidību, kā arī rosināt diskusijas par filmās izvirzīto tematiku. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja