Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Episka, lieliska un perfekta – kinoindustrija ar sajūsmu sagaida jaunos Zvaigžņu karus

Neticami, Dž. Dž. tas izdevās, labākais kases grāvējs kopš oriģināla, juhū! - tik jūsmīgas atsauksmes pārplūdināja vietni Twitter uzreiz pēc _Zvaigžņu kari. Spēks mostas _pirmizrādes 14. decembrī.

Trešdienas rītā ārzemju medijos parādījās arī ne mazāk slavinošas recenzijas, kas vēsta - septītā kosmosa piedzīvojumu sāgas filma ir kaismīgi mīlētās oriģinālās triloģijas cienīga.

Džordža Lūkasa radītās zinātniskās fantastikas filmu sērijas jaunākā daļa ir šī gada gaidītākais un noslēpumainākais kino notikums. Zvaigžņu kari. Spēks mostas savu pirmizrādi piedzīvo desmit gadu pēc pēdējās kosmosa sāgas filmas Situ atriebība, kas 2005. gadā noslēdza ne īpaši veiksmīgo paša Lūkasa režisēto oriģinālās triloģijas prīkvelu sēriju.

Rekordiem jākrīt

Zvaigžņu karu atdzimšana bija režisora Dž. Dž. Eibramsa rokās. Šī nav viņa pirmā sastapšanās ar popkultūrā mīlētām filmu sērijām (viņš veidojis Neiespējamās misijas un Zvaigžņu ceļa turpinājumus) un nelolo ilūzijas: "Lai ko tu darītu, būs cilvēki, kuriem kaut kas nepatiks." Spriežot pēc pirmajām atsauksmēm, Eibramss var atviegloti uzelpot - fanu un kritiķu vēlmes izdevies apmierināt, tagad atliek vien vērot, kā augs filmas ienākumi.

Disneja studija, kas 2012. gadā no Lūkasa par četriem miljardiem dolāru iegādājās leģendāro filmu franšīzi, no Zvaigžņu kariem sagaida prāvu peļņu (eksperti prognozē, ka tā varētu sasniegt 2,7 miljardus dolāru). Līdz Spēks mostas pasaules pirmizrādei 18. decembrī biļešu iepriekšpārdošanā jau nopelnīti vairāk nekā 50 miljoni dolāru. Industrija gaida - varbūt izdosies pārspēt līdz šim pelnošākās filmas Avatars sasniegumus.

Pilnīgā slepenībā

Spēks mostas darbība noris 30 gadu pēc oriģinālās filmu sērijas noslēguma. Tas, kas pa šo laiku noticis tāltālajā galaktikā, līdz jaunās daļas pirmizrādei bija visstingrāk glabātais noslēpums. Disneja studija pat algojusi īpašu komandu, kas rūpējusies, lai informācija par topošo filmu netiek publiskota. Kinolentes pabeigtā versija pirms pirmizrādes medijiem netika izrādīta.

Dž. Dž. Eibramss, veidojot Spēks mostas, vēlējies pietuvoties oriģinālās triloģijas darbiem. Filma uzņemta uz 35 mm kinolentes, un tās skaņu celiņu veidojis Džons Vilijams, Holivudas kinomūzikas klasiķis. Režisors centies jauno filmu nepārvērst par izskaistinātu specefektu parādi, tā vietā maksimāli izmantojot un atjaunojot vecajās filmās redzamās dekorācijas un rekvizītus.

Septītās filmas centrālajiem varoņiem, kurus attēlo jaunie aktieri Deizija Ridlija, Džons Bojega, Ādams Draivers, pievienojas arī klasiķi Marks Hemils (Lūks Skaivokers), Kerija Fišere (princese Leja) un Harisons Fords (Hans Solo).

Pašlaik jau sākusies astotās Zvaigžņu karu daļas uzņemšana, plānots, ka tai līdz 2019. gadam pievienosies vēl viena filma, noslēdzot trešo triloģiju.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 17. decembra, numurā! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja