Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Filma Kapteinis Amerika. Pilsoņu karš. Atriebēji ar humoru un sirdsapziņu

Grāvējs _Kapteinis Amerika. Pilsoņu karš _veiksmīgi papildina Marvel komiksu ekranizāciju kolekciju 

Viens no viņiem ir sasniedzis cilvēka fizisko spēju robežu, otrs prasmīgi izmanto savu mantoto bagātību un tehnoloģiskās zināšanas. Abi nonāk principiālā konfliktā un nevilcinās attiecības noskaidrot cīniņā. Izklausās pēc šogad jau redzēta scenārija? Jā, Marvel komiksu kompānijas jaunākās filmas Kapteinis Amerika. Pilsoņu karš sižeta koncepcija stipri atgādina aizvadītajā mēnesī uz ekrāniem iznākušo DC komiksu drūmo grāvēju Betmens pret Supermenu. Tomēr abas filmas ne tikai pārstāv atšķirīgus estētiskos virzienus, tās arī novērtētas diametrāli pretēji. "Nobriedis un patstāvīgs," par Marvel jaunāko veikumu raksta kritiķi. "Pārpilns ar vienu sastāvdaļu, kā pietrūka Betmenam pret Supermenu, - prieku." Pirms filmas oficiālās iznākšanas uz lielajiem ekrāniem kino vērtētāju konsenss ir vienojies - scenāriju ar labo zēnu kautiņu tīkamāk un jēgpilnāk atrisinājuši dzīvespriecīgā Marvel komiksu filmu universa veidotāji.

Mēs esam draugi

Kapteinis Amerika. Pilsoņu karš ir trešā filma Marvel mitoloģisko stāstu līnijā, kas iemūžina Amerikas patriotiskākā supervaroņa piedzīvojumus. Lai gan labi baudāma kā autonoms kases grāvējs, tā turpina sērijā Atriebēji iemūžinātās dēkas, veikli tās sakrustojot ar Kapteiņa Amerikas vēsturi. Turklāt to dara, atbalsojot arī mūsdienu politiskās kolīzijas - vēlmi pēc kontroles, pārskatāmības un uzraudzības, lojalitāti aliansēm un centienus saglabāt personisko brīvību.

Popkultūras mērcē apslacītā polemika par mūžīgajiem demokrātijas pamatjautājumiem kļūst par morāli principiālā Kapteiņa Amerikas un sociālās atbildības muskuļus uzaudzējušā Dzelzs vīra strīdus ābolu. "Pārkāpjot noteikumus, mēs esam tādi paši nelieši," par labu skaidri reglamentētai sistēmai balso Roberta Daunija juniora atveidotais varonis Tonijs Stārks (viņš arī Dzelzs vīrs). Savukārt Krisa Evansa attēlotā Kapteiņa Amerikas liberāli brīvdomīgo pārliecību šajā jautājumā nostiprina sentimentālas jūtas - valdības nežēlastībā kritis viņa draugs Bakijs (Sebastians Stens), varonis, kurš 2014. gada filmā Kapteinis Amerika. Ziemas kareivis pildīja ļaundara lomu.

Konfliktam samilstot, Pilsoņu karš uz ekrāna pulcē teju visu Atriebēju komandu, kā arī jaunus varoņus, piemēram, Melno panteru (šis tēls pie savas filmas tiks 2018. gadā). Kad domstarpības vairs nav iespējams risināt diskusiju ceļā, strīdīgās puses metas tās nokārtot mikrorajonu gaumē - izkaujoties kādā klajākā laukumā. "Mēs taču vēl esam draugi, vai ne?" sadursmes karstumā vienam no pretiniekiem jautā Skārletas Johansones atveidotā Melnā atraitne. "Tas atkarīgs no tā, cik stipri tu man iesitīsi."

Dzelzs panākumi

Marvel filmu impērijas uzplaukums aizsākās ar 2008. gadā iznākušo filmu Dzelzs vīrs. Ar aktieri Robertu Dauniju junioru priekšgalā kinolente ne tikai guva cienījamu peļņu, bet arī tika novērtēta kā supervaroņu filma, kuru spēj izbaudīt ne tikai žanra cienītāji. Kapteinis Amerika. Pilsoņu karš ir 11. Marvel supervaroņu universā iekļautais darbs. Pat ja atsevišķas sāgas daļas veltītas kādam konkrētam varonim, tās visas vieno būtiskākie motīvi un notikumi (pašlaik sērijā plānots uzņemt 21 filmu). Firmas zīmes pamatvērtības ir grandiozas cīņas ainas un iespaidīgi specefekti, kā arī laba humora izjūta un veselīga paškritika. Par pēdējām divām jaunākajā filmā Kapteinis Amerika. Pilsoņu karš dāsni gādā režisori Entonijs un Džo Ruso, kuri iepriekš rūdījušies, strādājot pie branga skaita televīzijas komēdiju.

Šogad uz kinoekrāniem jau iznākušas trīs supervaroņu filmas, un kinostudiju grafiks turpmākajiem gadiem izskatās tikpat blīvs - žanra cienītāji jaunas ekranizācijas līdz 2018. gadam var gaidīt teju katru mēnesi. Kā sīvs konkurents Marvel universa varoņiem tiek gaidīta DC komiksu ļaundaru sāga Suicide Squad, ko patvaļīgi varētu tulkot kā Pašnāvnieku brigāde. Cīņa par grandioziem kases ieņēmumiem un fanu simpātijām turpinās!

Gaidāmās supervaroņu filmas

2016. gads

X-cilvēki. Apokalipse/X-Men. Apocalypse (18. maijs)
Bruņurupuči nindzjas 2/Teenage Mutant Ninja Turtles 2 (17. jūnijs)
Suicide Squad (5. augusts)
Doktors Streindžs/Doctor Strange (4. novembris)

2017. gads

Vilknadzis 3/Wolverine 3 (3. marts)
Galaktikas sargi 2/Guardians of the Galaxy 2 (5. maijs)
Brīnumsieviete/Wonderwoman (2. jūnijs)
Spaidermens. Atgriešanās/Spider-man. Homecoming (7. jūlijs)
Tors. Ragnaroks/Thor. Ragnarok (3. novembris)
Taisnības līga/Justice League (17. novembris)
Dedpūls 2/Deadpool 2 (pirmizrādes datums vēl nav zināms)

2018. gads

Malnā pantera/Black Panther (16. februāris)
Zibenszellis/Flash (16. marts)
Atriebēji. Bezgalīgais karš/Avengers: Infinity War Part I (4. maijs)
Skudrcilvēks un Lapsene/Ant-Man and the Wasp (6. jūlijs)
X-cilvēki/X-men (13. jūlijs)
Aquaman (27. jūlijs)

2019. gads

Atriebēji. Bezgalīgais karš 2/Avengers: Infinity War Part II (3. maijs)
Taisnības līga 2/Justice League 2 (14. jūnijs)

Avots: Imdb.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja