Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Filmas Turpinājums un Laika tilti dodas uz festivāliem Amsterdamā, Lībekā un Tallinā

Režisora Ivara Selecka filma Turpinājums un triju Baltijas valstu kopražojums Laika tilti (režisori Kristīne Briede un Audrjus Stonis) no programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei dodas uz vairākiem pasaulē prestižiem starptautiskiem kinofestivāliem – Amsterdamā, Lībekā, Tallinā, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Šonedēļ oficiāli publiskota informācija, ka Ivara Selecka filma Turpinājums (studija Mistrus Media) un Kristīnes Briedes un Audrjus Stoņa filma Laika tilti (studija VFS Films) iekļautas Amsterdamas dokumentālo filmu festivāla IDFA programmas sadaļā Meistari / Masters, kopā ar Vernera Hercoga, Margarētes fon Trotas, Sergeja Lozņicas un citu dokumentālā kino lielmeistaru filmām, šajā sadaļā mūsu valsti pārstāv arī režisora Vitālija Manska jaunākā filma Putina liecinieki.

IDFA ir pasaules nozīmīgākais dokumentālo filmu festivāls, tas norisinās Nīderlandē un pulcē pasaules labākos dokumentālistus; festivāla sadaļā Meistari tiek iekļauti pasaulē atzītu režisoru jaunākie darbi. Zīmīgi, ka režisors Ivars Seleckis, kurš ir gan autors filmai Turpinājums,  gan viens no varoņiem filmā Laika tilti, piedalījās jau otrajā IDFA festivālā pirms trīsdesmit gadiem – 1989. gadā filma Šķērsiela (1988) ieguva festivāla galveno balvu un arī Skatītāju balvu -, bet 2013. gadā režisors tur viesojās ar Šķērsielas triloģijas trešo filmu Kapitālisms Šķērsielā (2013). Šogad festivāls notiek no 14. novembra līdz 25. novembrim.

Vienu starptautisku balvu šajā sezonā Ivars Seleckis jau ir saņēmis – dokumentālā filma Turpinājums septembra beigās notikušajā 23. starptautiskajā filmu festivālā Message to Man / Vēstījums cilvēkam Sanktpēterburgā (Krievijā) ieguva festivāla goda prezidenta Mihaila Ļitvjakova speciālbalvu Par māksliniecisko kvalitāti un patiesīgumu, ko festivāla goda prezidents piešķir vienai no festivāla programmas  filmām. Festivāls Message to Man kopā ar Maskavas starptautisko kinofestivālu ir vienīgie festivāli Krievijā, kurus akreditējusi Starptautiskā kinoproducentu asociācija FIAPF, tādējādi ierindojot tos starp pasaules A klases festivāliem.

No 30. oktobra līdz 4. novembrim Vācijas pilsētā Lībekā jau 60. reizi notiks Ziemeļvalstu filmu dienas – viens no Ziemeļeiropā un Vācijā svarīgākajiem kinofestivāliem, kas ik gadu pulcē kinoļaudis no Skandināvijas, Baltijas valstīm un Polijas. Šogad festivāls norisinās jau 60. reizi un svin ne tikai savu jubileju, bet arī Baltijas valstu simtgadi. Arī šajā festivālā demonstrēs Simtgades filmas Turpinājums un Laika tilti, skatītājiem būs iespēja satikties ar klasiķi Ivaru Selecki. Savukārt 16. novembrī Tallinā sāksies Latvijai ģeogrāfiski tuvākais A klases festivāls Melnās naktis / Black Nights, un arī tam atlasītas abas Simtgades filmas. Detalizēta informācija par abiem festivāliem sekos drīzumā, kad tiks publiskota pilnīga informācija par programmām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja