Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Helovīna vakarā kinoteātrī Splendid Palace tiks demonstrēts šausmu kino

Helovīna vakarā, ceturtdien, 31. oktobrī, kinoteātrī Splendid Palace tiks demonstrēta šausmu komēdija Zelta cimds un drāma Suņi nevalkā bikses. Šausmu vakara papildināšanai – viesus gaida biedējoši pārsteigumi ar humora pieskaņu. Vakara romantisks akcents tiem, kas nemīl šausmu kino, – filma Mīlestības vecums, informēja kinoteātra sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Jansone.

Helovīna vakarā plkst. 18.00 tiks demonstrēta uz patiesiem notikumiem veidotā šausmu komēdija Zelta cimds (režisors Fātihs Akins). Tā veidota tikai pašiem drosmīgākajiem skatītājiem ar dzelzs nerviem. Pēc filmas pirmizrādes Berlīnes kinofestivālā kritiķi un skatītāji bija sašutuši un vienlaikus sajūsmināti, bet vācieši ikvienam apgalvoja, ka viņu zemē nekas tāds nav iespējams. Kinokritiķi to dēvē par gada derdzīgāko filmu, tomēr nespēj novērst acis no ekrāna.  

Pēc Heinca Štrunka romāna Zelta cimds veidotās filmas darbība notiek Hamburgā  20. gs. 70. gadu sākumā – apmeklētājiem diennakti atvērtajā krogā Zelta cimds, kur, skanot saldām romantiskām melodijām, blēži slīcina savu dzīvi pudelē. Viens no viņiem ir Hamburgas maniaks Fricis Honka, kurš upurus meklē šajā pašā krogā un līķus slēpj savā dzīvoklī.

Filmā ir pārpārēm ne vien groteskas, bet arī melnā humora, ko režisors smēlies grāmatā un apkārtējo cilvēku stāstos. Režisors Fatihs Akins izmanto humoru, lai skatītāji mazliet atvilktu elpu pēc šausmām, bet pēc tam dod vēl briesmīgāku triecienu. Derdzīga un baisa melnā humora komēdija.

Savukārt Somijas un Latvijas kopražojuma drāmā Suņi nevalkā bikses rāda, cik vienlaikus atbrīvojoša un bīstama ir izlaušanās no jūtu stinguma, kas pārņēmis Juhu pēc viņa sievas noslīkšanas, peldes laikā sapinoties zvejas tīklā. Viņš nejauši nonāk vidē,  kur aizvien pieaugošo atkarību no smakšanas, kas ļauj atslābt ciešanu žņaugiem, apmierina bargā pavēlniece Mona. Cienījamais sirds ķirurgs neona gaismu kambaros ir tikai suns...

Vizuāli iespaidīgais stāsts raisa gan nevaldāmas smieklu šaltis, gan pārdomas par neizdibināmajiem ceļiem, kādos izdodas pārvarēt likteņa triecienus. Filma atsaucīgi tika uzņemta šogad Kannu kinofestivāla konkursa sadaļā Directors' Fortnight un tās kopproducents ir Latvijas filmu studija Tasse film. Filmas ārskati un iekšskati pilnībā uzfilmēti Latvijā. Somu autorkino režisoram J. P. Valkeapē ir labi pazīstamas tumsas dzīles, no kurām jātiek laukā emocionāli atkailinātajam varonim, jo pats vairāk nekā desmit gadus cīnījies ar depresiju. Filma kinoteātrī Splendid Palace Helovīna vakarā tiks demonstrēta plkst. 20.30. 

Kinoteātris Splendid Palace Helovīna vakarā ir padomājis arī par tiem kinoteātra apmeklētājiem, kuriem šausmu stāsti un tiem raksturīgie jociņi ir garlaicīgi vai kā citādi neinteresanti. Tāpēc plkst. 20.15 Mazajā zālē tiks demonstrēta drāma, trilleris Mīlestības vecums. Tas ir viltīgs laiks – mīlestības gadi, tā arī nevienam nesniegts maigums, nepamatoti apsolījumi, nevaldāma kaisle, ilūzijas un vilšanās. Mīlas spēles negaidīti pārvēršas bīstamās attiecībās, vieglprātīgas simpātijas kļūst par liktenīgu aizraušanos. Varbūt  mīlētājiem vecums ir biedējošs… 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja