Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Jau sesto reizi norisnāsies kinofestivāls Spektrs

No 7. līdz 13. novembrim Kino Citadele jau sesto reizi norisināsies kinofestivāls Spektrs un piedāvās līdz šim spēcīgāko programmu, informēja festivāla pārstāvis Sergejs Timoņins

Spektrs ir zināms ar tradicionāli gaidītāko un pārsteidzošāko filmu pirmizrādēm, kā arī īpašiem kinomīļu iecienītiem pasākumiem — Holivudas un pašmāju filmu prezentācijām, izglītojošām lekcijām un dažādiem pārsteigumiem.

Kinofestivālā redzamas tikai 8-12 filmas, kas pelnījušas skatītāju uzmanību.

Festivāla seja šoreiz ir talantīgā aktrise un pieckārtējā Oscar balvas nominante Eimija Adamsa — viņas filma Atnācēji (Arrival) talantīgā kanādieša Denī Vilnēva (Ienaidnieks / Enemy, Gūstekņi / Prisoners) režijā atklās festivālu, bet to noslēgs dizainera un režisora Toma Forda intriģējošais un ļoti gaidītais darbs Nakts dzīvnieki (Nocturnal Animals), kur Eimijas partneri būs Džeiks Džilenhols, Maikls Šenons un Ārons Teilors-Džonsons.

Tāpat festivāla programmā ir viena no gada spēcīgākajām drāmām Mančestra pie jūras (Manchester by the Sea) ar izcilu Keisija Afleka un Mišelas Viljamsas sniegumu. Skatītāji tiek mudināti sagatavoties ekscentriskajai komēdijai Mežakuilis un ūdenskrese (Hunt for the Wilderpeople), režisors Taika Vaititi, kā arī katastrofu filmai Vilnis (Bølgen) un skarbajam mūsdienu vesternam Par katru cenu (Hell or High Water).

Kā īpašs gardums kino baudītājiem — pavisam svaiga dokumentālā filma Vernera Hercoga Sapņi par savienoto pasauli (Lo and Behold, Reveries of the Connected World), kurā mūsdienu klasiķis sados pamatīgu sutu atkarīgajiem no mūsdienu tehnoloģijām, viedtālruņiem un virtuālās vides (neaizmirstot arī par pokemonu ķērājiem).

Vēl būs redzamas filmas Gausie rietumi (Slow West), režisors Džons Maklīns, Gaja Ričija Ķēriens (Snatch) un Ksavjē Dolana Tas ir tikai pasaules gals (It’s Only the End of the World).

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja