Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Jauniešus aicina pieteikties uz Antuāna Duanela kino skolas rīkotajām lekcijām

Kinoteātrī Kino Bize septembrī atklātā Antuāna Duanela kino skola līdz 10. janvārim aicina pieteikties jauniešus vecumā no 11 līdz 16 gadiem uz nākamo kino skolas lekciju ciklu, kas norisināsies no janvāra līdz aprīlim! Aicināti gan tie, kuri jau iepriekš apmeklējuši Antuāna Duanela lekcijas, gan jaunieši bez priekšzināšanām. Šajā kursā būs iespēja padziļināti pievērsties kino žanriem, informēja kinoteātra pārstāvji.

Fransuā Trifo filmas brīžiem apjukušā, brīvību meklējoša un ļoti dzīvā varoņa vārdā iedvesmotā kino skola ir vieta, kur satiekas labas filmas, aizrautīgi lektori un cilvēki, kas tic, ka ekrāns var palīdzēt ieraudzīt jūru. Kino skolas nodarbību kurss par žanriem sastāvēs no astoņām lekcijām, kuras vadīs Viktors Freibergs, Daniela Zacmane, Dārta Ceriņa un Matīss Kaža. Kurss paredzēts jauniešiem vecumā no 11 līdz 16 gadiem. Lekciju laikā varēs iepazīties ar tādiem kino žanriem kā komēdija, šausmu filma, mūzikls, melodrāma, kā arī uzzināt par vēsturiskām un fantāzijas filmām. Žanru tēma ir izvēlēta, jo tā dod iespēju ielūkoties kino vēstures dažādos attīstības posmos, izcelt dažādas filmu kopīgās un atšķirīgās pazīmes, pievērst uzmanību filmu stilam, to veidošanas paņēmieniem un, galu galā, likt padomāt, kas notiek ar žanriem un to robežām mūsdienu filmās.

"Šī gada lekciju cikls, kas izraisīja patīkami lielu interesi, apliecina gandrīz pašsaprotamu nākotnes vīziju: runāt par kino, dažādiem žanriem un daudzveidīgiem filmu stila elementiem ir nepieciešams turpināt. Lai pārliecinātos vēlreiz, ka filmas ir tikpat atšķirīgas kā mēs katrs, un arī to uztvere ir atkarīga no mūsu skatīšanās pieredzes. Tāpēc nākamajā gadā cikls turpināsies, un lai pieredze kļūst bagātāka. Tas arī būtu mans novēlējums Jaunajā gadā," saka Antuāna Duanela kino skolas vieslektors Viktors Freibergs.

Nodarbību grafiks:

16. janvāris plkst. 17.00 - Vesterns. Matīss Kaža
30. janvāris plkst. 17.00 - Komēdija. Daniela Zacmane
13. februāris plkst. 17.00 - Melodrāma. Daniela Zacmane
27. februāris plkst. 17.00 - Šausmu filma. Viktors Freibergs
12. marts plkst. 17.00 - Vēsturiskā filma. Dārta Ceriņa
26. marts plkst. 17.00 - Fantāzijas filma. Viktors Freibergs
9. aprīlis plkst. 17.00 - Mūzikls. Daniela Zacmane
30. aprīlis plkst. 17.00 - tēma pēc grupas izvēles

Kino skolas lekciju ciklam iespējams pieteikties, nopērkot biļeti bezrindas.lv. Nākot ar biļeti uz pirmo nodarbību, tā tiks apmainīta pret Kino Bize biedra karti, kas dos iespēju gan apmeklēt visas lekcijas, gan piedāvās citas priekšrocības visas kino sezonas laikā (8 brīvbiļetes uz jebkuriem regulārā repertuāra seansiem, 10% atlaide biļetēm/dzērieniem/uzkodām, 50% atlaide telpu nomai). Vietu skaits ierobežots!

Vairāk: www.kinobize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja