Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kinofestivāls Baltijas pērle šogad norisināsies oktobrī

Kinofestivāls Baltijas pērle šogad norisināsies no 7. līdz 12. oktobrim kinoteātrī Splendid Palace, informēja festivāla rīkotāja Marina Lipčenko.

Šogad kinofestivāls Baltijas pērle no ierastajiem septembra datumiem saistībā ar ieviestajiem  pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai ir pārcelts uz oktobri, tomēr, kā atzīst festivāla rīkotāji, "kino uz lielā ekrāna tiks izrādīts vienmēr. Cilvēki dodas un dosies uz kinoteātri ne jau skaņas, attēla vai ērto krēslu dēļ, bet tāpēc, lai dalītos šajā pieredzē ar tiem, kas atrodas blakus. Filmas skatīšanās vienatnē nav salīdzināma ar tās skatīšanos arī citu kinomānu pulkā. Jūs saista emocionālais prasīgums, laba gaume un izsmalcināts stils. Jūs esat kadra neiedomājamā skaistuma apburti un kopā cenšaties atrisināt režisora rēbusu. Jūs meklējat un atrodat atbildes uz saviem jautājumiem".

Kinofestivāla programmā šogad tiks iekļautas 16 filmas, kurās sev svarīgu autorvēstījumu varēs atrast visdažādākā vecuma skatītāji ar visdažādākajām gaumēm.

Festivāls piedāvās izcilu režisoru, aktieru un scenāristu iedvesmas radītas filmas, kas aizraus, rosinās iztēli, liks apbrīnot un līdzpārdzīvot.

Kinofestivālā izrādīs labākos kinoklasikas darbus no 35 mm kinolentes, jaunas filmas, kuru pirmizrādes notikušas vai drīz notiks vērienīgākajos pasaules kinoforumos, kā arī ekstravaganto un jau tradicionālo programmu Kino un mode.

"Vienojošais šajās visādā ziņā atšķirīgajās filmās ir augsta aktiermeistarība – Entonijs Hopkinss, Žiljeta Binoša, Madss Mikelsens, Džūdija Denča, Džūda Lovs, Mariona Kotijāra, Vigo Mortensens, Olīvija Kolmane," pauž festivāla rīkotāji.

Festivālu atklās pasaulslavenā dāņu kinorežisora Tomasa Vinterberga "reibinošā" komēdija Vēl pa mēriņam. Filma tika iekļauta šī gada Kannu kinofestivāla oficiālajā programmā un tiks izrādīta gan Toronto, gan Sansebastjanas kinofestivālā.

Ieviešot nepieciešamos drošības pasākumus, kinoteātra Splendid Palace vadība ir divkārt samazinājusi sēdvietu skaitu Lielajā un Mazajā zālē. Turklāt būs divreiz ilgāks seansu starplaiks, kurā pienācīgi izvēdināt telpas.

Lai nepaaugstinātu biļešu cenas un vienlaikus padarītu festivāla apmeklējumu pēc iespējas patīkamāku, festivāls pārdos biļetes uz kinoseansiem tikai ģimenes paketēs – katrā pa 2, 3 vai 4 biļetēm. Verēs izvēlēties piemērotāko variantu un noskatīties filmas kopā ar vienu vai vairākiem tuviniekiem.

Biļešu tirdzniecība uz kinofestivāla Baltijas pērle kinoseansiem sāksies 23. augustā Biļešu servisa tirdzniecības vietās un 7. septembrī arī festivāla kasē kinoteātrī Splendid Palace. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja