Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā notiks kārtējā tikšanās ar kinokritiķi Antonu Doļinu

Otrdien, 11.oktobrī, plkst.19.00 kinoteātra Splendid palace Lielajā zālē festivālā Botānika notiks kārtējā tikšanās ar kinokritiķi, žurnālistu, radio raidījumu vadītāju Antonu Doļinu. Pasākums turpina projekta Kultūras praktikums publisko sarunu sēriju. Tikšanās tēma: No Venēcijas festivāla līdz Oskaram: sezonas svarīgākās filmas.

Nesen notikušajā Venēcijas kinofestivālā tika demonstrētas sezonas visgaidītākās un skaļākās filmas: antiutopiskā fantasmagorija Baltais troksnis ar Adamu Draiveru un Gretu Gērvigu, skandalozā Merilinas Monro kinobiogrāfija Blondīne, zvaigžņu drāma Dēls ar Hjū Džekmenu (piedāvā Tēva režisors), Darena Aronovska radikālā traģēdija Valis ar Brendanu Freizeru, ilgi gaidītā filmas Reiz Brigē varoņu tikšanās – Mārtina Madonaha The Banshees of Inisherin… Kā izskatīsies šī sezona un vai daudzas no šīm filmām nokļūs līdz finiša taisnei – Oskara balvai? Un vissvarīgākais – ko šīs skaļās filmas stāsta par mums pašiem un laikmetu, kurā mēs dzīvojam tieši tagad? Tiekoties ar skatītājiem Rīgā, atbildes uz šiem jautājumiem mēģinās atrast kinokritiķis Antons Doļins.

Pēc sarunas Antons Doļins, kā ierasts, atbildēs uz skatītāju jautājumiem.

Pirmās tikšanās ar Antonu Doļinu festivāla Botānika ietvaros skatītāju pilnās zālēs jau notika šā gada maijā un jūnijā.

Pasākums notiks krievu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Latvijas augstskolu studentiem un vecāko klašu skolēniem (sākot no 16 gadu vecuma) tiek piešķirtas brīvbiļetes pasākumu apmeklēšanai. Vietu skaits ierobežots. Pieteikties var rakstot uz e-pastu [email protected], norādot savu vārdu un pievienojot studentu vai skolēnu apliecības fotogrāfiju.

Žurnālists, kinokritiķis, radioraidījumu vadītājs, kino apskatnieks televīzijas raidījumā Večerņij Urgant, kas tika raidīts Pirmajā kanālā (2012-2020), žurnāla Isskustvo kino galvenais redaktors (2017-2022). Džima Džārmuša, Larsa fon Trīra, Roja Andersona un citu izcilu kinopasaules personību daiļradei veltītu grāmatu autors. 2022.gada februāra beigās uz laiku pārcēlās dzīvot uz Latviju.

Festivāla Botānika projekta Kultūras praktikums mērķis ir veidot un atbalstīt Latvijas intelektuālo vidi, kā arī apvienot cilvēkus, kurus interesē kino, mākslas vēsture un kulturoloģijas aktuālās problēmas. Galvenais mērķis – veicināt sociāli kulturālo attīstību un pozitīvas radošās vides veidošanos Latvijas sabiedrībā. Projekts tiek īstenots kā publiskas tikšanās, diskusijas, lektoriji.

Festivāls Botānika tika dibināts 2019. gadā ar mērķi atvest uz Rīgu aktuālus projektus, atklāt jaunus māksliniekus, papildināt pilsētas kultūras pasākumu programmu ar jaunu formātu, veicināt starpkultūru sakarus. Nosaukums ataino autoru vēlmi rūpīgi atlasīt muzikālos materiālus.

Līdztekus mūzikas pasākumiem festivāls organizē projektus mākslas, kino, dzejas jomā, kā arī tikšanās ar ietekmīgām personībām dažādās kultūras un sabiedriskās dzīves jomās.

Biļetes uz pasākumu pieejamas tīklā Bezrindas.lv un www.bilesuserviss.lv

Vairāk pasākuma lapā sociālajā tīklā Facebook.

https://fb.me/e/6K5Ktp8Mm

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja