Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sācies Andra Gaujas spēlfilmas Nekas mūs neapturēs uzņemšanas otrais posms

Līdzās Āraišu vējdzirnavām sācies Andra Gaujas spēlfilmas Nekas mūs neapturēs uzņemšanas otrais periods, informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

K. Matīsa pastāstīja, ka filmas vajadzībām radīta pilnībā funkcionējoša dzīvojamās mājas dekorācija, kas tiks nojaukts pēc filmēšanas perioda noslēguma. 

Jau pērn rudenī pirmajam uzņemšanas periodam filmas veidotāji (režisors un producents Andris Gauja, mākslinieks Jurģis Krāsons, operators Aleksandrs Grebņevs, tērpu māksliniece Līga Krāsone un citi) uzbūvēja Rīgā, Andrejsalā piecstāvīgu dekorāciju, kas imitē vējdzirnavu interjeru; tā tika pilnībā nojaukta uzreiz pēc filmēšanas pabeigšanas. Šoreiz filmas komanda ir atvēzējusies vēl plašāk, realizējot vīziju par stāsta galveno varoņu idillisko dzīvesvietu — modernu dzīvojamo māju Āraišu vējdzirnavu kalna nogāzē.

Āraišu (Drabešu) vējdzirnavas, kur notiks noslēdzošais filmēšanas posms, ir leģendāra vieta, kur uzņemtas epizodes filmām Purva bridējs (1966), Vella kalpi (1970), Mērnieku laiki (1968), Limuzīns Jāņu nakts krāsā (1981) un citiem klasiskiem kinodarbiem.

Filma Nekas mūs neapturēs ir režisora Andra Gaujas otrā pilnmetrāžas spēlfilma (pirmā bija Izlaiduma gads (2014)). Tas ir stāsts par lepniem cilvēkiem. Harizmātiskais mūzikas producents Ralfs (Andris Keišs) sava nepiekāpīgā rakstura dēļ pārliecina sievu (Kristīne Nevarauska), meitu (Dārta Stepanova) un jauno mīlestību (Elza Gauja) sadzīvot vienā īpašumā. Pretēji gaidītajam, šis eksperiments pārvēršas bezkompromisu cīņā katram par savām interesēm.

Filma Nekas mūs neapturēs, kuras kopbudžets ir plānots 700 000 EUR, top ar Nacionālā Kino centra un daudzu sponsoru atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja