Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Spīķeru kvartāls kopā ar kinoprojektu Spektrs piedāvā brīvdabas kino vakarus

Turpinot pagājušajā gadā veiksmīgi iesākto brīvdabas kino vakaru tradīciju, arī šogad Spīķeru radošais kvartāls kopā ar kinoprojektu Spektrs piedāvās sešus brīvdabas kino vakarus, kuros Rīgas iedzīvotāji un viesi varēs baudīt pasaules kino meistardarbus visas vasaras garumā, informēja kvartāla pārstāve Elīna Pundure.

Skatītājus gaida apbalvotas, atzītas un izcilas filmas uz lielā ekrāna zem klajas debess - ar kinoprojekta Spektrs rīkotāju ievadvārdiem un citiem pārsteigumiem. 

Programmas filmas:

2. jūnijs - Šokolāde/Chocolat (2016). Biogrāfisks stāsts par pirmo melnādaino cirka mākslinieku - klaunu, kuru sauca Šokolāde un kurš kļuva populārs 19. gadsimta beigās Francijā. Galvenajā lomā - franču kino zvaigzne Omars Sī (Untouchables, Samba).

16. jūnijs - Saula dēls/Son of Saul (2015). Ungāru režisora Lāzlo Nemeša unikālais bezkompromisu skatījums par Holokausta tēmu. Grand Prix balva Kannu kinofestivālā un Oskara balva kā labākajai ārzemju filmai.

7. jūlijs - Mežonīgie stāsti/Wild Tales (2014). Latiņamerikāņu kaislības no producenta Pedro Almodovara - seši savstarpēji nesaistīti, bet tik ļoti dzīvi, emocionāli un mežonīgi stāsti no Argentīnas. Oskara balvas nominācija kā labākajai ārzemju filmai.

21. jūlijs - pārsteiguma filma. Viena no 2015. gada neparastākajām un izcilākajām filmām, kurai piešķirta Oskara balvas nominācija un virkne citu balvu.

11. augusts - Baisās pasakas/Tale of Tales (2015). Itāļu režisora Mateo Garones (Gomorra) lielbudžeta projekts angļu valodā ar Salmu Haijeku, Vincentu Kasselu, Džonu C. Reiliju un citām Holivudas zvaigznēm. Filma izrādīta Kannu kinofestivāla oficiālajā programmā.

25. augusts - Dižais skaistums/The Great Beauty (2013). Tautā iemīļotā itāļu režisora un īsta mūsdienu klasiķa Paolo Sorrentino (Jaunība, Il Divo) skaistākā un sapņainākā filma - oda Romai un skaistās dzīves neizbēgamajai dekadencei. Oskara balva par labāko ārzemju filmu.

Visas filmas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu vai latviešu/krievu valodās. Kino seansu sākums plkst. 22. Ieeja visos kino vakaros bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja