Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uz kinoekrāniem Riga IFF laureāte – animācijas filma Juku un Himalaju zieds

No 11. marta paši jaunākie kino skatītāji varēs doties pasakainā ceļojumā kopā ar animācijas filmas varoni, mazo pelīti Juku! Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) auditorijas iemīļoto mākslinieku Arno Demenka un Remī Dirēna pirmā pilnmetrāžas filma Juku un Himalaju zieds, kuru oktobrī par uzvarētāju izvēlējās RIGA IFF bērnu žūrija, ir krāšņs un mūzikas pilns piedzīvojums, kas neliks garlaikoties arī pieaugušajiem.

Tālo Himalaju kalnu virsotnēs aug teiksmains zieds, kas pārtiek no mūžīgās gaismas. Pelīte Juku apņēmusies šo ziedu pārnest mājās vecmāmiņai, bet neiztikt bez briesmām! Pelītei būs jāpārvar gan burvju mežs, gan baisa vilka sargāts tilts. Taču mazais pelēns neapjūk. Mērķi sasniegt palīdz pašas drosme un apņēmība, turklāt, palīgā nāk draugi, ar kuriem filmas gaitā tiek dziedāta ne viena vien dziesma. Pirmsskolas vecuma auditorijai veidotās filmas stāsts aizkustinās arī pieaugušos.

Arno Demenka un Remī Dirēna veidotās animācijas īsfilmas ir izrādītas Riga IFF bērnu filmu sadaļā teju katru gadu. To unikālais vizuālajais stils un sirsnīgie vēstījumi ir iemantojuši Latvijas mazāko (un arī lielo) kinoskatītāju simpātijas. Juku un Himalaju zieds universālo pievilcību apliecina arī dalība un panākumi daudzos kinofestivālos pasaulē, tostarp būtiskākajā animācijas kino notikumā – Ansī kinofestivālā Francijā.

Šī tradicionālo pasaku stilā ieturētā muzikālā animācijas filma ir iedvesmojošs stāsts par drosmi un mērķtiecību. Piešķirot balvu 2022. gadā, Riga IFF bērnu žūrija izcēla, ka šī ir "skaisti animēta filma, kas patiktu visiem vecumiem. Tas ir dzīvi apliecinošs un ārkārtīgi interesants stāsts, kas vienlaikus ir arī labi izdomāts."

Sestdien, 11. martā, plkst. 11.30, k/t Forum Cinemas notiks īpašais Riga IFF ielūdz seanss.

Filma kinoteātros no 11. marta.

Vairāk - rigaiff.lv/juku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja