Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Video: animācijas filmas Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi aizkadrā

Gaidot režisora Edmunda Jansona animācijas filmasJēkabs, Mimmi un runājošie suņi iznākšanu uz lielajiem ekrāniem 1. februārī, LMT Viedtelevīzija piedāvā ielūkoties multfilmas tapšanas aizkadros un iepazīties ar Jēkaba, Mimmi un citu tēlu ierunātājiem.

Animētās filmas režisors Edmunds Jansons sarunā stāsta, kā tika izvēlēts multfilmas tēlu izskats un kā tiem piemeklētas atbilstošas aktieru balsis. Skatītājiem ir iespēja ielūkoties arī animatoru darbā un sarežģītajā, laikietilpīgajā procesā, apvienojot zīmēto tēlu kustības ar aktieru ierunāto tekstu. E. Jansons atklāj, ka daļa aktieru izspēlējuši arī nelielu viltību, citos tēlos pārveidojot savas balsis – dažu balsu īpašniekus būs visai grūti atpazīt. 

Izaicinājums balsu ierakstīšanas procesā bija arī sadarbība ar mazajiem aktieriem. Mimmi tēla balss īpašniece Nora Džumā skaidro, kā viņai izdevās tikt galā ar dažādu sarežģītu vārdu izrunāšanu un sadzīvošanu ar savu tēlu. Abām meitenēm esot gan līdzīgās, gan krasi atšķirīgās īpašības, un Nora centās izprast tās abas.   

Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi ir Luīzes Pastores grāmatas bērniem Maskačkas stāsts ekranizācija un stāsta par zēnu vārdā Jēkabs, kurš dzīvo Rīgas centrā. Zēnam patīk sapņot un viņš tic, ka sapņi piepildās. Pēkšņi tētis paziņo, ka Jēkabam vesela nedēļa būs jāpavada pie radiem pilsētas nomalē. Maskačkas svešādā vide, pašpārliecinātā māsīca Mimmi, tēvocis – pirāts un suns, kas miedz ar aci, ir tikai sākums neparastiem piedzīvojumiem. Izrādās, uzņēmējs Rausis plāno pārvērst romantisko priekšpilsētu bezpersoniskos debesskrāpjos. Bērni un suņi ir gatavi to glābt. Vai izdosies?

Filmas māksliniece ir Elīna Brasliņa, scenārija autore – Līga Gaisa, producente – Sabīne Andersone. Lomas filmā ierunājuši aktieri Andris Keišs, Gatis Gāga, Kaspars Znotiņš, Nora Džumā, Eduards Olekts, Baiba Broka, Eduards Zilberts, Māra Liniņa un citi. 

Multfilmas Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi aizkadru video stāsts skatāms arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja