Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Kino Komūnas: Kaceklis ietvaros pabeigts mūzikla The Wonderland / Brīnumzeme kaceklis

Darba autori ir igauņu mākslinieces Evi Parn un Lilli Tolp, un latviešu talantīgais animators Krišjānis Ābols, kas veidojis animāciju.

Filmas stāsts ir par skudru saimi, kas pārtikas trūkuma dēļ spiesta doties "brīnumzemes| , ēdiena pārbagātās valstības Lido meklējumos. Tomēr senā leģenda vēsta arī par lāstu. Ceļojuma laikā grupā notiek šķelšanās - vai cilts nonāks līdz galamērķim? Video var noskatīties šeit:

16. decembra vakarā projekta noslēgumā Kaņepes Kultūras centrā ideja tika apbalvota kā godpilnās otrās vietas ieguvēja, bet pirmo vietu ieguva Liepājas Universitātes Jauno mediju mākslas studentu grupa par darbu Alises ideālais vīrietis meiteņu filmas žanrā, kas visprecīzāk atbildis projekta uzstādītajam uzdevumam. Trešo vietu ieguva mākslinieču apvienības Ances Krieviņas, Agneses Surkovas un Lindas Ģībietes darbs Pārklājums mistikas žanrā. Visi darbi noskatāmi Producentu grupas 2ANNAS mājas lapā www.2annas.lv.


Kino Komūna ir 2ANNU projekts, trīs dienu kino darbnīca, kuras laikā tiek radītas un realizētas jaunu darbu idejas. Laika posmā no 14. līdz 16. decembrim projekta ietvaros septiņas komandas radīja neesošu pilnmetrāžas filmu kacekļus Latvijā netapušos kino žanros. Mūzikla ideja tika atzīta par labāko, un žūrija, kuras sastāvā bija kino producente Madara Melberga, režisors un producents Viesturs Graždanovičs un režisore, balss māksliniece Dana Indāne, īpaši atzīmēja tā ražošanas potenciālu. Divas dienas darba izstrādei izrādījās pārāk īss laiks, tāpēc video iesniegts ar dažu dienu kavēšanos. 

Kino Komūnas projekta mērķis ir Latvijas kinematogrāfa produktivitātes celšanās un jaunu ideju izstrāde, un 2ANNU komanda ar prieku sagaidījusi ziņu, ka igauņu-latviešu komanda nolēmusi turpināt darbu pie filmas The Wonderland scenārija, īstenojot animācijas filmu kā starptautisku projektu.

Organizēja: 2ANNAS, Kaņepes Kultūras centrs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja