Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Riga IFF bērnu un jauniešu filmas vērtēs jaunie kinoeksperti

Rīgas Starptautiskajā kino festivālā (Riga IFF) jau no 2. decembra uz lielajiem ekrāniem būs skatāma Ziemeļvalstu bērnu un jauniešu filmu programma. Tās ietvaros izrādītās filmas vērtēs jauno kinomīļu žūrijas, informēja _Riga IFF _pāstāvis Kaspars Beķeris.

Bērnu filmu programmā par labākajiem kinodarbiem balsos skatītāji no 7 - 12 gadu vecumam, savukārt jauniešu - no 13 - 18 gadu vecumam. Žūrijas dalībniekus konkursa kārtā izvēlējās Riga IFF komanda, izvērtējot iesūtītos pieteikumus. Jaunākajai kinomīļu paaudzei bija jāizdomā un jāilustrē programmas nosaukums, savukārt no jauniešiem tika gaidītas rakstiskas, foto vai videoversijas par iecienītāko filmu.

Vislielākā interese par festivāla filmu skatīšanos ir nākusi tieši no bērniem, dalībai pieteikusies pat vesela klase. Iesūtītie pieteikumi bijuši gan daudzveidīgu ilustrāciju, gan video formātos."Mazie kinomīļi filmu vērtēšanai ir gatavojušies ļoti rūpīgi," saka festivāla veidotāji. "Šī iemesla dēļ bērnu žūrijas dalībnieku skaits ir izaudzis teju dubultā no tā, kas sākotnēji ticis ieplānots."

Savukārt jaunieši ir vairāk koncentrējušies tieši uz kinorecenzijām. Daudzas ir kvalitatīvas un tekstuāli saistošas, pārsvarā par jauniešiem domātajām kinofilmām, taču netrūkst arī labi strukturētu viedokļu par kinoklasiku. Žūriju kopumā pārstāvēs 14 dalībnieki - 9 bērni un 5 jaunieši. Jauno kinoekspertu uzdevums būs noskatīties bērnu un jauniešu kinoprogrammās iekļautās filmas - katrā pa sešām, un balsojuma kārtā izvēlēties labāko.

Festivāls Riga IFF šogad bērniem un jauniešiem izrādīs sadarbībā ar vadošajiem reģiona festivāliem izveidotu Ziemeļvalstu filmu programmu, kurā apkopoti nesenākie darbi no Skandināvijas, Islandes, Somijas, Igaunijas un Latvijas. Bērnu programmas lepnums ir Zviedrijas un Dānijas kopražojumā tapusī animācijas filmiņa Trusēna brauciens pie Spalvu karaļa (Beyond Beyond), kas ir pirmā Zviedrijā tapusī 3D filma un šobrīd aktīvi apceļo kinofestivālus visā pasaulē. Rīgā viesosies un ar skatītājiem tiksies arī tās režisors Esbens Tofts Jakobsens. Savukārt jauniešu programma ietver pazīstamo skandināvu režisoru Lūkasa Mudisona (Zviedrija) un Ragnara Bragasona (Islande) jaunākās filmas: Mēs esam labākās! (We Are the Best!) un Metālisti (Metalhead).

Vairāk informācijas: www.rigaiff.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja