Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Aicina uz sarīkojumu Rainis un Baltkrievija

3. februārī plkst. 15 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Majoros (J. Pliekšāna ielā 5/7) izstādes Septiņi ceļi: Raiņa ārzemju ceļojumi ietvaros notiks sarīkojums _Rainis un Baltkrievija, _informē muzeja pārstāvji.__

Ceļojums uz Baltkrieviju ir trešais Raiņa ceļojums uz ārzemēm pēc atgriešanās dzimtenē 1920.gadā. Tas notiek 1926. gada vēlā rudenī (novembrī) un, atšķirībā no iepriekšējiem diviem, aizved dzejnieku austrumu virzienā – uz Minsku un Vitebsku.

Baltkrievu Kultūras institūts (vēlākā Baltkrievijas PSR Zinātņu akadēmija) rīko baltkrievu pareizrakstības apstiprināšanai veltītu konferenci, un Rainis ir lūgts piedalīties konferences darbā. Viesošanās laikā Minskā dzejnieks apmeklē arī Baltkrievijas Valsts muzeju, universitāti, noskatās divas izrādes Pirmajā Baltkrievijas valsts teātrī.

Savukārt Vitebska, kur Rainis piedalās Otrā Baltkrievijas valsts teātra atklāšanā, raisa atmiņas par 19.gadsimta pēdējiem gadiem, kad tur trimdā dzīvoja Pēteris Stučka un Raiņa māsa Dora. Vitebskā mirusi dzejnieka māte un apglabāta vietējos luterāņu kapos.

Sarīkojumā, kas notiks 3. februārī, piedalīsies baltkrievu dziesmu ansamblis Vitoki un bērnu vokālais ansamblis Vāverīte, kā arī Memoriālo muzeju apvienības direktore Rita Meinerte, kura aizvadītajā gadā, atsaucoties kolēģu uzaicinājumam, divas reizes viesojās Baltkrievijā – piedalījās Jankas Kupalas 130. dzimšanas dienas svinībās Minskā un uzstājās ar priekšlasījumu Pirmajā Nacionālajā Baltkrievijas muzeju forumā Grodņā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja