Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Akuratera muzejā notiks Kārļa Dziļlejas konkursa noslēgums

15. decembrī plkst.13 Jāņa Akuratera muzejā (O. Vācieša ielā 6a) notiks Kārļa Dziļlejas konkursa noslēgums, informē muzeja pārstāvji.Jau sešpadsmit gadus darbojas ar dzejnieka un literatūras vēsturnieka Kārļa Dziļlejas meitas un dramaturga Mārtiņa Zīverta sievas Ilzes Zīvertes finansiālu atbalstu izveidotais Kārļa Dziļlejas fonds, kurš katru gadu rudenī rīko semestra, bakalaura darbu un maģistru darbu konkursu literatūrzinātnē.

Šobrīd tas ir vienīgais konkurss, kas rosina un apbalvo pētījumus latviešu literatūrzinātnē.Katru gadu rudenī konkursam tiek iesūtīti studentu pētījumi no Latvijas Universitātes, Latvijas Kultūras akadēmijas un Daugavpils, Liepājas un Rēzeknes augstākajām mācību iestādēm. Priecē, ka arī šogad konkursam iesūtīto darbu tematika skar plašu latviešu literatūras vēstures periodu – no 19. gadsimta 80.–90. gadiem līdz 21. gadsimtam, pievēršoties gan jau šķietami bagātīgi pētītiem autoriem, piemēram, Rūdolfam Blaumanim, gan arī retāk aktualizētajiem kā Esenberģu Jānis.15. decembrī šī gada konkursa laureātu apbalvošana notiks Jāņa Akuratera muzejā, kas atrodas netālu no Kārļa Dziļlejas savulaik uzceltās mājas Māras dīķa krastā. Semestra darbu grupā 1. vietu ir ieguvis Arnis Koroševskis, Latvijas Universitātes 2. kursa students par darbu Reālisma un naturālisma transformācijas Andreja Upīša romānos Sieviete un Ziemeļu vējš. Zinātniskā darba vadītāja prof. Ieva Kalniņa.

Bakalauru darbu grupā laureāts ir LU students Rolands Eliņš ar pētījumu Nenovērtētais Apsīšu Jēkabs: H. K. Andersena pasaku tulkojums. Zinātniskā darba vadītāja prof. Māra Grudule.

Maģistru darbu grupā 1. vietu ieguvusi Līvija Baumane, Latvijas Universitātes maģistre, par darbu Rokoko un estētisma poētiskās zīmes Elzas Ķezberes pirmskara dzejā. Zinātniskā darba vadītājs ir emer. prof. Viesturs Vecgrāvis.

Vairāki darbu autori saņems veicināšanas balvas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja