Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Ar filmu 12 gadi verdzībā kino Splendid Palace sāk Studentu kinoseansus

Piektdien, 24. janvārī plkst. 20.30 ar Zelta Globusu saņēmušās un deviņiem Oskariem nominētās vēsturiskās drāmas 12 gadi verdzībā pirmizrādi Splendid Palace uzsāks jaunu projektu – īpašus seansus studentiem, kas interesējas par kino.

Pirms filmas paredzēts kinokritiķes Dairas Āboliņas komentārs un topošo kinokritiķu, multimediju komunikāciju, audiovizuālo mediju mākslas studentu Anastasijas Drozdovičas, Paulas Laurinovičas, Olgas Koņkovas, Toma Riekstiņa un Dārtas Ceriņas ievadvārdi. Pēc filmas – diskusija.

"Tā ir iespēja satikties jaunajiem ar jauno! Splendid Palace ir ne tikai zelts uz sienām, bet tā ir arī vieta, kur komunicēt un atrast līdzīgi domājošos kino zālē! Jūs būsiet pirmie, kuru auditorijai mēs uzticēsim novērtēt ne tikai šī gada Oskaru balvas neoficiālo līderi - filmu 12 gadi verdzībā, bet tuvākā nākotnē arī Larsa fon Trīra, Džima Džārmuša, brāļu Koenu jaunāko kino," aicina Daira Āboliņa.

"Kino ir moderna māksla, kur nozīme ir ne tikai aktuālam stāstam, bet arī jaunajām tehnoloģijām un mūsdienīgai kino valodai. Kurš cits, ja ne jaunieši apliecinās vai noliegs jaunā kino meklējumus," pārliecināta kinokritiķe.

12 gadi verdzībā tapusi pēc Solomona Nortona 1853. gadā sarakstītās tāda paša nosaukuma autobiogrāfijas. Tas ir patiess stāsts par paverdzināta cilvēka cīņu par izdzīvošanu un brīvību. Filmas notikumi risinās Amerikas Savienotajās Valstīs laikā pirms pilsoņu kara. Ņujorkietis Solomons Nortaps (Čūitels Edžiofors) ir brīvs melnādains vīrietis, kurš ieguvis labu izglītību, viņam ir sieva un bērni. Kādudien vīrietis tiek nolaupīts un pārdots verdzībā. Nebrīvē viņš pārcieš gan nežēlīgus pāridarījumus no vergtura Edvīna Epsa (Maikls Fasbenders) puses, gan arī saskaras ar negaidītu līdzcilvēku sirsnību. Solomonam nākas cīnīties ne tikai par izdzīvošanu, bet arī par savu cieņu un godu. Nebrīves divpadsmitajā gadā Slomonam laimējas sastapt verdzības pretinieku Basu (Breds Pits), kurš uz visiem laikiem maina viņa dzīvi.

Filmas režisors - Stīvs Makvīns, scenārija autors - Džons Ridlijs. Lomās: Čūitels Edžiofors, Breds Pits, Maikls Fasbenders, Benedikts Kamberbačs, Pols Džamati, Pols Deno, Lupita Njongo un citi.

Biļešu cena uz Splendid Palace Studentu seansiem, uzrādot apliecību - 2 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja