Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Baltijas pērle demonstrēs pirmo erotisko 3D filmu vēsturē

Sestdien, 27. augustā kinofestivāla Baltijas pērle festivāla centrā Rīgas Kongresu namā sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz pirmo erotisko filmu pasaules kino vēsturē, kas uzņemta 3D formātā - _Sekss un Dzen: Ekstremālā ekstāze (3D Sex And Zen: Extreme Ecstasy)._Šis kinodarbs ir rimeiks 1991. gada kulta filmai, kuras scenārijs balstīts Lī Jū 17. gadsimta romānā Miesisko lūgšanu paklājs, portālam Diena.lv pastāstīja kinofestivāla Baltijas pērle pārstāve Asnāte Vasiļjeva.

Kontinentālajā Ķīnā to ir aizliegts izrādīt kinoteātros - lai apmierinātu ziņkāri, iedzīvotāji dodas uz Taivānu un Honkongu. Kompānija Imax atteicās demonstrēt šo filmu, uzskatot tās saturu par pārāk izaicinošu. Tomēr Honkongā Sekss un Dzen: Ekstremālā ekstāze jau pirmajā nedēļā kases ienākumu ziņā krietni apsteidza līdz šim visu laiku ienesīgāko filmu Avatars.

Stāsts par jaunu cilvēku, kurš pēc laulībām kļūst bagāts un iegūst cienījamu statusu sabiedrībā, atklāj, ka apņemtā sieva nav spējīga gandarīt viņa seksuālo apetīti. Vīrietis alkst izjust baudas virsotnes, tādēļ dodas uz Augstākās svētlaimes torni, lai ļautos iekārei, kaislei un izvirtībai. Kā uzsver Baltijas pērles rīkotāji, šī filma ir erotiska, ne pornogrāfiska - erotisku mītu un leģendu ekranizācija senās Ķīnas vidē izvērtusies pasakā pieaugušajiem ar fantastisku sižetu un vizuāliem efektiem.

Filma paralēli virza divas pamatidejas – kaislību un mīlestību. Lai arī sižets galvenokārt ir par attiecību seksuālo aspektu, filmā parādās arī draudzības un nodevības, uzticības un neuzticības motīvi.

Kā norāda kāds filmas skatītājs, vispārsteidzošākais esot tas, ka filmā nav nekā vulgāra: „Ekrānā, protams, tiek demonstrēti atkailināti sieviešu augumi un dažādas pikantas, intriģējošas detaļas, bet tas nav galvenais. Galvenais slēpjas senā Austrumu gudrībā - ķermeņa skaistums nevar mēroties ar dvēseles skaistumu. Lai to saprastu, ir jāpiedzīvo dažnedažādas miesas metamorfozes, jāizzina visas baudas, bet pēc tam jāieslīgst ciešanās. Neparasti, spilgti, sulīgi, gardi, kolorīti un vienkārši patīkami.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja