Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Baltijas pērle nosauc pirmās festivāla filmas. Akcentē erotiku

Šoruden divi būtiskākie Latvijā notiekošie kinofestivāli Baltijas pērle un Arsenāls norisināsies teju vienlaikus: Arsenāls no 10.-18. septembrim un Baltijas pērle no 15.-25. septembrim. Kāda ir jēga diviem kinofestivāliem kanibalizēt vienam otru, cīnoties par skatītāju, tā maciņu iespējām un skatīšanās intensitātes potenciālu, šoreiz nediskutēsim.

Pagaidām noslēpums ir arī abu festivālu «pūriņi», t.i. filmu programmas. Tomēr pirmā aktivitātes ir sākusi Baltijas pērle, izsludinot biļešu pārdošanu uz 16. septembrī notiekošo _Kino provokāciju nakt_i.  Pasākuma galvenais «kārdinājums» ir iespēja laikā no 24.00 līdz rīta agrumam noskatīties trīs filmas.

Pirmā no tām – jaunās austrāliešu režisores Džūlijas Lī filma Guļošā skaistule (Sleeping Beauty) ir šā gada Kannu kinofestivāla konkursante. Filma par jaunu meiteni, kas pelna naudu, kļūstot par seksa rotaļlietu elitārā pārtikušu, padzīvojošu vīriešu slēgtā klubiņā, Kannu festivālā izsauca ļoti pretrunīgas atsauksmes. Paradoksāli, ka filmu, kas atklāti ekspluatē jaunas sievietes seksualitāti, ir veidojis sieviešu kolektīvs – gan Austrālijā pazīstamā rakstniece Džūlija Lī, kura ar Guļošo skaistuli debitēja režijā, gan filmas konsultante – izcilā Austrālijas režisore Džeina Kempione. Tieši Kannu Zelta palmas zara īpašnieces (par filmu Klavieres) Kempiones vārds bija tas, kas Guļošajai skaistulei nodrošināju pamatīgu publicitāti. Vēl viens iemesls ir jaunā aktrise Emīlija Brauninga (Sucker Punch), kuras darbs filmā ir ļoti drosmīgs. Kā jau tas nereti gadās ar erotiski izaicinošām filmām, kritika tās peļ, taču arī aizrautīgi skatās.  Erotiski, riskanti, arī jaunās aktrises Emīlijas Brauningas skaistumu nežēlīgi ekspluatējoši. Kaut, protams, filmas vēstījums, pēc pašas režisores teiktā, ir nevis «miesa, bet gars» – filma esot kritisks skats uz jaunas sievietes bezierunu pakļaušanos naudas vārdā. Lai tā būtu.

Komplektā ar Guļošo skaistuli Provokāciju naktī būs skatāmas arī filmas ar pieklusinātāku festivālu pieredzi – filma Zemūdens mīlestība (Underwater Love), ko veidojis Japānas kino «erotomāns» – režisors Šinji Imaoka, kā arī pērnā Venēcijas kinofestivāla skatē demonstrētā vācu režisora Toma Tikvera filma Trijatā (Three), kuras varoņi ir saistīti mīlas trīsstūra attiecībās.

Biļetes uz Provokāciju nakti – Ls 5  Biļešu servisa un kino Rīga kasēs.

Filmas tiek demonstrētas no 35 mm kinolentēm ar sinhrono tulkojumu 2 valodās: latviešu un krievu. Ja nepieciešams tulkojums, uz seansiem Rīgas Kongresu ir jāņem līdzi austiņas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja