Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Baltijas pērle rādīs Krievijas kinofilmu Mērķis

2011. gada Krievijas kino projekts Mērķis apvieno trīs ambiciozus, skandalozus un talantīgus intelektuāļus - rakstnieku Vladimiru Sorokinu, kinorežisoru Aleksandru Zeldoviču un komponistu Leonīdu Desjatņikovu.Filmas Mērķis vienīgais seanss kino festivālā Baltijas pērle būs skatāms 17. septembrī Rīgas Kongresu namā, portālam Diena.

lv pastāstīja Baltijas pērles rīkotāji.Krievijas elites dzīve uz valsts ķinizācijas fona – tāda vīzija 2020. gadam attēlota filmā Mērķis. Krievijas polittehnologi berzē naftā nosmērētās rokas - Krievija ir ārēji veiksmīgs patēriņa balsts, izejvielu un tranzīta monstrs, kas peldas naftas strūklakā un iegulda līdzekļus inovatīvās izstrādnēs. Valstij, Maskavu ieskaitot, cauri vijas trīsdesmit joslu ātruma maģistrāle „Huančžou – Parīze” – nacionālās drošības ķīla un finanšu stabilitātes avots. Uz trases apmalēm uzslieta atjaunota, nopulēta galvaspilsēta ar neskaitāmām augstceltnēm un centrā saglabāto Lielo teātri, kas kalpo kā nacionālās identitātes simbols. Viss pārējais palicis teju nemainīgs - patriotisms, korupcija un sociālā noslāņošanās.Kinodarbā ir daudz asprātības, talanta un ārkārtīgi skaidrs skatījums uz tām dzīves norisēm un parādībām, par kurām pieņemts runāt aplinkus un ar žēlabām. Filmā Mērķis skartās tēmas - labais un ļaunais, mūžība un nāve, mīlestība un ilgas, derīgie minerāli un kaitīgie liberāļi - izspēlētas neskaitāmos jēgas slāņos, citātos, metaforās, bet zem visa minētā gulst, A. Zeldoviča vārdiem, „tiešs un bezkaunīgs” morālais pamats. „Vispār jau šī filma ir par jēgas vakuumu. Patērētāju sabiedrība netirgojas ar pirmās nepieciešamības precēm, bet gan ar laimi un mūžīgo jaunību. Rodas ilūzijas, ka to var nopirkt. Un cilvēkā notiek iekšēja pārbīde, tiek zaudēta personīgā mēroga izjūta, mainās ķermeņa, konkrētajā gadījumā - astrālā, shēma, salīdzinošā attiecība ar pasauli un Dievu,” stāsta A. Zeldovičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja