Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Baltijas pērles izlase: Dievs, sargi manus apavus

Dienas kritiķi piesaka savu lielisko piecnieku – festivāla Baltijas pērle labākās filmas, kas tiks demonstrētas Rīgā no 14. līdz 25. septembrim.Baltijas pērles filmas izvēlas Dita Rietuma.*Dievs, sargi manus apavus * ***Modes filma. ASV. 2011. Režisore Džūlija Benasra.Šo filmu izvēlējos kā «neoficiālu» Baltijas pērles modes filmu programmas pieteikumu.

Tikpat labi šīs dokumentālās filmas vietā varētu būt arī kāda cita – to vidū nav kāda viena neapstrīdama meistardarba. To vērtība neslēpjas vis īpašos formas meklējumos, bet gan dokumentālajā materiālā – iespējā šķietami tuvplānā ieraudzīt augstās modes aizkulises – reibinoši dārgos tērpus, pārlaicīgi daiļās modeles, ikoniskos dizainerus. Cik tad viņu tur ir – šajā modes Mekā, kuras spozmi uztur glancētie un ne tik glancētie žurnāli? Populārākie modes pasaules vārdi, protams, ir pelnījuši arī pa kādam savam radošajam portretējumam filmā – un nevienā vien. Šogad BP ir divas Īvam Senlorānam veltītas dokumentālas filmas, gluži tāpat kā pērn. Te atrodams veltījums Vivjenai Vestvudai, Žanam Polam Gotjē, leģendārajai Vogue redaktrisei Diānai Vrīlendai utt. Ņem, kuru gribi, nebūsi kļūdījies. Protams, ja esi zvērināts glancēto žurnālu cienītājs un izjūti neārstējamu atkarību no smalkiem zīmoliem, neskatoties uz to, vai tie ir tev pa kabatai vai tiem lemts palikt tikai neiegūstama iekāres objekta statusā. Ja atgriežamies pie kurpēm – filmas Dievs, sargi manus apavus –, šajā filmā patiešām itin veiksmīgi ir notverta ņujorkiešu apsēstība ar augstpapēžu kurpēm un tiem modes dizaineriem, kuru fantāzija uzbur satraucošus fetiša objektus – kurpes. Tādu atkarību no papēžiem, kāda valda Ņujorkā, grūti atrast jebkur citur pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja