Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Baltijas pērles izlase: Paradīze - mīlestība

Dienas kritiķi piesaka savu lielisko piecnieku – festivāla Baltijas pērle labākās filmas, kas tiks demonstrētas Rīgā no 14. līdz 25. septembrim.Baltijas pērles filmas izvēlas Dita Rietuma.Paradīze – mīlestība Drāma. Austrija. 2012. Režisors Ulrihs Zeidls. Galvenajā lomā Margarēte Tīzele.

Skandāls! Jau gara acīm redzu sašutušos skatītājus, kas veļas ārā no Baltijas pērles zālēm, jo, fui, kā kaut ko tādu vispār var rādīt. Filmas Paradīze – mīlestība režisoram Ulriham Zeidlam tas ļoti patiktu, viņš ir pieradis provocēt. Pirms nedēļas viņa jaunākais darbs Paradīze – ticība, otra triloģijas Paradīze daļa, sacēla ļembastu Itālijā. Pēc filmas pirmizrādes Venēcijas festivālā vadošie Itālijas mediji režisoram pārmeta kristīgās ticības zaimošanu. Filmas Paradīze – mīlestība skatītāji var pārmest... Jā, ko tad? Režisora nekautro atklātību, stāstot par piecdesmitgadīgu austriešu dāmu, kura dodas uz Keniju erotisko piedzīvojumu meklējumos? To gan. Kaut jāsaka, Paradīze – mīlestība nav pirmā no Rietumeiropā tapušajām filmām, kuru varones ir padzīvojušas dāmas, kas dodas uz eksotiskām un ļoti nabadzīgām valstīm, lai izbaudītu miesas priekus. Arī lai apvērstu  sabiedrības tradicionālos uzskatus par to, kura dzimuma pārstāvjiem ir ļauts pirkt seksuālus pakalpojumus. Paradoksālākais – Paradīze – mīlestība ir ne tikai šokējoša, bet arī ļoti skumja filma – cilvēciskās traģēdijas, vientulība, arī skarbās «pircēja» un «preces» attiecības, kurās stājas baltās dāmas un vitālie, materiālo labumu kārie šokolādes puisēni, nekādā ziņā nav slavas dziesma cilvēkam kā dabas kronim. Savtīgas, bezgaumīgas savās izpriecās ir baltās dāmas, racionāli, bezkaunīgi – kenijiešu pleiboji. Tāds abpusējs liekulības tirgus, pāri kuram kā smacīgs deķis klājas cilvēka eksistences traģisms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja