Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Dirty Deal Teatro notiks jauno dramaturgu lasījumi 10 minūtes slavas

Nevalstiskajā teātrī Dirty Deal Teatro 1. februārī plkst.19 norisināsies jau trešie lasījumi Latvijas jauno dramaturgu lugu lasījumu ciklā 10 minūtes slavas. Ar sevi klausītājus iepazīstinās četri jauni un talantīgi autori, portālam Kulturasdiena.lv vēsta projekta koordinatore Tince Tameniece.

10 minūtes slavas ir lugu lasījumu cikls, kura mērķis ir iepazīstināt teātra skatītājus ar Latvijas jaunajiem dramaturgiem. Lugu lasījumi notiek katra mēneša pirmajā trešdienā teātrī Dirty Deal Teatro. Katru mēnesi četri jaunie autori iepazīstina plašāku publiku ar sevi un savu topošo lugu, dalās iespaidos ar klausītājiem un viens ar otru, kā arī cīnās par naudas balvu. Tās ieguvēju ik reizi nosaka publika, veicot balsojumu.

Pagājušā mēneša lasījumos par klausītāju favorītu kļuva Rūdolfs Mings. Viņš kopā ar pārējiem ikmēneša lasījumu uzvarētājiem piedalīsies cikla noslēguma lasījumos jūnijā. Noslēguma lasījumos tiks izvēlēts viens dramaturgs, kura darbu nākamajā sezonā iestudēs Dirty Deal Teatro.

Lasījumu cikla mērķis ir atgriezeniskās saiknes veidošana starp mākslas darba uztvērēju un autoru. Piedalīšanās šādos lugu lasījumos ir vērtīga pieredze jaunajiem dramaturgiem – tā viņiem ir iespēja parādīt savu darbu plašākai auditorijai. Tāpat tas ir interesanti klausītājiem - ar savu viedokli viņi piedalās jaunas lugas tapšanā. Lasījumi var kļūt par labu sākuma punktu arī kāda dramaturga un režisora savstarpējai sadarbībai, atrodot kopīgu valodu, lai turpmāk strādātu pie jauniem projektiem.

Ieeja lasījumos ir bez maksas. Pieteikties dalībai nākošā mēneša lasījumos iespējams līdz 26. februārim. Sīkāka informācija par pieteikšanos pieejama nevalstiskā teātra Dirty Deal Teatro mājaslapā www.dirtydeal.lv/teatro.

Projekts norisinās sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi un Valsts Kultūrkapitāla fondu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja