Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Filma Mammu, es tevi mīlu saņēmusi jau astoto starptautisko kino balvu

Spēlfilma Mammu, es tevi mīlu turpina apceļot starptautiski nozīmīgus kino festivālus un šī gada laikā ir ieguvusi jau astoņas kino balvas - Eiropā (Vācija, Šveice, Dānija, Čehija, Baltkrievija), ASV (Losandželosa), Tuvajos austrumos (Izraēla) un tagad arī Āzijā (Indija), informēja filmas producente Alise Ģelze.

"Šis rudens Jāņa Norda spēlfilmai Mammu, es tevi mīlu ir bijis īpaši nozīmīgs, jo filma ir ieguvusi vairākas starptautiski nozīmīgas balvas – Dānijas rakstnieku ģildes balvu par labāko scenāriju Kopenhāgenas starptautiskajā bērnu un jauniešu kino festivālā Buster, balvu Sudraba pils Šveices kino festivālā Castellinaria, kā arī diplomu par labāko scenāriju Minskas kino festivālā Lisapad Baltkrievijā," filmas panākumus uzskaita producente. "Filmas režisors Jānis Nords ir tikko atgriezies no Indijas, kur Haiderabadas starptautiskajā bērnu kino festivālā Zelta zilonis žūrija filmai piešķīra atzinības diplomu. Pēc filmas izrādīšanas kino festivālos Haiberabadā un Džaipurā, filmas izrādīšanas tiesības ir iegādājies viens no lielākajiem bērnu kino izplatītājiem Indijā Children’s Film Society India."

Alise Ģelze uzsver, ka filmas starptautiskie panākumi ir nenoliedzams apstiprinājums tam, ka vienkārši, mūsdienīgi un meistarīgi izstāstīts stāsts uz kino ekrāna spēj aizustināt jebkuru skatītāju, nešķirojot tā nacionālo vai teritoriālo piederību, un filmas kvalitātes vienlīdz novērtē pašmāju skatītāji un kino profesionāļi visā pasaulē.

Starptautiski gūtā atzinība ir sekmējusi filmas atpazīstamību pasaulē, un jau šobrīd filma ir izrādīta vairāk nekā 40 starptautiskos kino festivālos visos pasaules kontinentos (Eiropā, Austrālijā, Āzijā, Dienvidamerikā, Ziemeļamerikā). Par filmu recenzijas raksta pasaules nozīmīgākie kino izdevumi un digitālie mediji (Screen, Indiewire, Variety, Hollywood Report, u.c.). Filmas izplatīšanas tiesības ir iegādājusies Dienvidkoreja un Islande.

Atgādinām, ka pirmie filmas panākumi bija šā gada 11.februārī, kad tā piedzīvoja pasaules pirmizrādi starptautiski nozīmīgā kino festivāla Berlinale sadaļā Generation Kpluss, un ieguva starptautiskās žūrijas balvu Grand Prix kā labākā spēlfilma.

Šobrīd filmu Latvijas kinoteātros ir noskatījušies vairāk kā 40 000 skatītāju. Jau pirmājās sešās izrādīšanas nedēļas filma stabili noturējās piecu skatītāko filmu topā lielākajos Rīgas kinoteātros – Kino Citadele, Cinamon, Splendid Palace un Multikino.

Mammu, es tevi mīlu ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu puikas dzīvē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja