Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Filmu studija Rija pārstāv Latviju Honkongas filmu tirgū

No 19. līdz 22.martam Honkongā norisināsies viens no Āzijas un pasaules nozīmīgākajiem filmu tirgiem Filmart 2012, kurā Latvijas filmu industriju jau trešo gadu pārstāv filmu studija Rija.

Filmu nozares pārstāvjiem Rietumos dalība Filmart dod iespēju prezentēt un pārdot savu produkciju un pakalpojumus uz Ķīnas un citu Āzijas valstu tirgiem, kā arī iegūt jaunus kontaktus Āzijas filmu industrijā.

"Pirmā diena studijai bijusi ļoti veiksmīga, un Rija jau noslēgusi līgumu par animācijas filmas Lotes un Mēnesakmens nosēpums demonstrēšanu Indonēzijas televīzijā. Par Lotes izrādīšanu interesējas arī citu Āzijas valstu televīzijas," no Honkongas ziņo filmu studijas Rija producents un vadītājs Vilnis Kalnaellis.

Pagājušajā gadā Honkongā savu pasaules pirmizrādi piedzīvoja Roberta Rubīna dokumentālā filma Kā Tev klājas, Rūdolf Ming? (Jura Podnieka Studija), šogad Rija akcentus liek uz studijā Kaupo Films tapušo Arvīda Krieva filmu Dancis pa trim un Rijas un Igaunijas otro kopprodukciju - pilnmetrāžas animācijas filmu Lote un Mēnessakmens noslēpums.

Kopumā filmu studijas Rija stendā šogad tiks reprezentētas vairāk nekā 50 Latvijā producētas animācijas, dokumenālās un spēlfilmas. Studijas reprezentē ne tikai Latvijā tapušās filmas, bet arī pašu Latviju kā lokāciju ārzemju filmu uzņemšanai, un Latvijas producentus kā spēcīgus un uzticamus kopprodukciju partnerus.

Filmart ir starptautiska filmu tirdzniecības platforma Āzijā, kas veicina sadarbību starp Rietumiem un Austrumiem tādās jomās kā filmu, televīzijas un digitālās izklaides finansēšana, ražošana un izplatīšana. Filmart šogad norisinās jau sešpadsmito reizi. Pagājušajā gadā tajā piedalījās 596 dalībnieki no 54 pasaules valstīm, un tirgus platformu apmeklēja vairāk nekā 5000 kino industrijas pārstāvju. Paralēli tirgum notiek arī Starptautiskas Honkongas filmu festivāls.

Rijas dalība Honkongas filmu tirgū bijusi iespējama, pateicoties Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējumam, ko studijai piešķīrusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja