Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Grāmatnīcās nonācis pētījums par Baltijas un Ziemeļvalstu kino

Grāmata _Stārķa lidojums pār priežu mežu/_Stork flying over pinewood, kuru decembrī, viesojoties Rīgas Starptautiskajā kino festivālā, atklāja leģendārā aktrise Līva Ulmane, nu nopērkama Latvijas grāmatnīcās.

Grāmatas autors norvēģu kinozinātnieks Jans Eriks Holsts tajā pētījis Baltijas valstu kino vēsturi kopš 1989. gada. Izdevumā lasāma informācija par vadošajiem režisoriem un producentiem reģionā, mūsu filmu panākumiem ārvalstīs, svarīgākajiem kino festivāliem Baltijas valstīs.

Rīgas Starptautiskā kino festivāla radošā direktore Sonora Broka par grāmatu saka: "Jana Erika Holsta grāmatas atklāšana viennozīmīgi bija viens no Rīgas Starptautiskā kino festivāla svarīgākajiem notikumiem. Grāmata piedāvā retrospektīvu ieskatu Baltijas un Ziemeļvalstu filmu kopprojektos atjaunotās neatkarības periodā kopš 1989. gada līdz pat šai dienai. Var apgalvot, ka Jans Eriks Holsts veicis unikālu pētījumu ar simbolisku nozīmi. Papildu interesei par kino projektiem, autors būtībā apraksta neatkarīgās Latvijas un tās kultūras attīstību."

Pētījums par Baltijas kino nozari raisījis interesi arī autora dzimtajā Norvēģijā, viens no valsts vadošajiem kinokritiķiem Pērs Hadals par to saka: "Skaista grāmata – eleganti sakārtota, tā ir kā karte pa relatīvi nezināmu teritoriju. Tajā pašā laikā tā ir svarīga arī kultūrpolitiskā aspektā."

Grāmatas nopērkamas Niceplace Mansards, Jāņa Rozes apgāda veikalos, Valters un Rapa centrālajā grāmatnīcā, kinoteātrī K.Suns, grāmatu veikalos Lira un Robert’s Books.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja