Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Iznācis Ērika Vilsona ielasīts Māra Bērziņa Gūtenmorgens

Ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu izdevniecība Apostrofs klajā laidusi klausāmgrāmatu – Māra Bērziņa populāro īsprozu Gūtenmorgens, informēja izdevniecības pārstāve Liāna Langa. To ielasījis aktieris Ēriks Vilsons.

Pirmo reizi Gūtenmorgens iznāca apgādā Karogs 2007. gadā, bet, papildināts ar jauniem īsprozas sacerējumiem, otrreiz – 2009. gadā apgādā Mansards. Ēriks Vilsons ielasījis īsprozu no otrā Gūtenmorgena izdevuma.

"2006. gada Prozas lasījumos Gūtenmorgens pirmo reizi izskanēja publiski. Diemžēl pats toreiz pasākumā piedalīties nevarēju, tādēļ palūdzu aktieri Ēriku Vilsonu nolasīt pāris stāstiņus, ko viņš arī veiksmīgi izdarīja. Biju pat speciāli sagādājis T-kreklu ar uzrakstu Gūtenmorgens, lai Ērikam uzstājoties vieglāk iejusties viņa tēlā - lai Gūtenmorgena gars pieķeras viņam un viņš Gūtenmorgenam. Šis sadzīves maģijas rituāls, manuprāt, izdevās visā pilnībā. Un, lūk, pagājuši gadi, un Ēriks Vilsons jau visu Gūtenmorgenu ir ierunājis audio diskā," stāsta rakstnieks Māris Bērziņš.

Aktierim Ērikam Vilsonam humorpilnās Māra Bērziņa īsprozas ielasīšanas process sagādājis jautrus brīžus: "Dziedu otro basu jauktajā korī un esmu laimīgs, ja trāpu īsto noti. Šī ir mana pirmā audio grāmata, kuru ielasot gandrīz pats tapu par Gūtenmorgenu."

Literatūrzinātnieks Pauls Daija savulaik nedēļrakstā Kultūras Forums par Gūtenmorgenu rakstījis: "Komiskie stāstiņi iepriecina ar tēmu, nepretenciozo izteiksmi, vieglumu. Apspēlējot valodas daudznozīmību, no tās izrietošo noteiktību, jēgu iegūst sašaurinātā stāstiņu telpa. "Kā cilvēks var būt laimīgs, ja visapkārt tik daudz kas notiek nepareizi?" grāmatā pats sev un citiem jautā Gūtenmorgens."

"Šī ir klausāmgrāmata, kas noteikti uzlabos garastāvokli un ļaus palūkoties uz dzīvi caur gaišu smieklu prizmu," saka izdevniecības pārstāve Liāna Langa. "Pasmaidīt par sevi, savām neveiksmēm un veiksmēm ļaus Māra Bērziņa izdomātais varonis Gūtenmorgens."

Klausāmgrāmata mp3 formātā izdota ar radio NABA atbalstu. Tā ir pieejama grāmatnīcās un mūzikas ierakstu veikalā Upe Vaļņu ielā 26.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja