Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Iznācis jaunais kultūras žurnāla Veto numurs; tēma – maņas

Iznācis kultūras žurnāla Veto 34. numurs, kurā pētītas maņas, informēja izdevuma pārstāve Santa Vaskinoviča.

Šajā Veto lasāmas intervijas ar fotogrāfu Andreju Strokinu, grupas Sigma solistu Jāni Ozoliņu, arhitektu, žurnāla izdevēju un vīnzini Mārtiņu Pīlēnu, animācijas filmu režisoru Esbenu Toftu Jakobsenu no Dānijas, mākslinieci, mūziķi un režisori Kseniju Zaķi un citiem.

Mārtiņš Pīlēns stāsta par arhitekta atbildību, vīna cilvēcisko dabu un savu neizsīkstošo vēlmi kaut ko uzlabot. Fotogrāfs Andrejs Strokins savukārt dalās pārdomās par fotogrāfijas, realitātes un teksta attiecībām, kā arī atklāj, kā, pateicoties Mildai, savulaik nonācis fotožurnālistikas lauciņā. Bet grupas Sigma solists un žurnāla Latvju teksti redaktors Jānis Ozoliņš runā par to, kas kopīgs mūzikai un dzejai un kāpēc mūziķiem nedrīkst jautāt, par ko ir viņu dziesmas.

Veto 34. numurā lasāms arī kuratores, Latvijas Laikmetīgās mākslas centra vadītājas Solvitas Kreses dzīvesstāsts, kurā lasītājs var izsekot viņas raibajiem piedzīvojumiem – sākot ar spontānām ekspedīcijām bērnībā, kapakmeņu portretu veidošanu jaunībā, trakām ballītēm un draudzību ar Hardiju Lediņu, un beidzot ar meditatīviem pārgājieniem kalnos, jautriem laivu braucieniem un nopietnu darbu Latvijas laikmetīgās mākslas ainas veidošanā.  

Maņām veltītajā numurā rakstnieks Edmunds Frīdvalds apcer spēju saost skaņas, izbijusī pavāre Maņas tante gremdējas atmiņās par padomju kulinārijas tendencēm un satīrisko tekstu autors Benvenuto stāsta par to, kā jau bērnudārzā viņš caur bailēm un vēmekļiem attīstījis savas maņas līdz pilnībai. Bet fotogrāfe Kristīne Madjare šim žurnālam sagatavojusi fotostāstu, kas kādam liks noskurināties, bet kāda cita maņas patīkami iepriecinās.

Žurnāla diskusijas rubrikā par to, cik dažādi darbojas katra cilvēka maņas, uz sarunu aicināti trīs eksperti – mūzikas pazinējs un dīdžejs Uldis Rudaks, kinoloģe Jūlija Bogomolova un antropoloģe Inga Saleniece.

Veto modes lappušu izveide šoreiz uzticēta stilistei Annai Kustikovai un fotogrāfei Jūlijai Prohorenkovai. Bet literatūras sadaļā publicēti rakstnieces un programmētājas Alīnas Cvetkovas īsstāsti.

Maņu numura ilustrācijas veidojusi māksliniece, mūziķe un režisore Ksenija Zaķe, kas savedusi kopā datora skeneri un dažādus augus, lai vizualizēto to "sadarbību".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja