Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Iznācis jauns literatūras un kultūras žurnāls Sans

Klajā nācis literatūras un kultūras žurnāla Sans pirmais numurs, informēja tā izdevēji biedrība Publicētava.

Sans publicē jaunu un par klasiku atzītu grāmatu fragmentus, dažādus rakstus, esejas un kritikas par literatūru, kino, teātri un citiem ar kultūru saistītiem notikumiem. Tas izdots elektroniskā formātā un ir lasāms jebkurā datorā, planšetdatorā vai viedtālrunī. Jaunais žurnāls ir multimediāls, tajā ir ne tikai teksts un ilustrācijas, bet arī audiodzejas sadaļa, kurā iespējams klausīties dzeju autoru lasījumā; ar laiku tiks izmantotas arī citas digitālā formāta tehniskās iespējas.

Sans pirmajā numurā: Anetes Konstes atskats uz LALIGABA pasniegšanas ceremoniju, Arta Ostupa un Katrīnas Rudzītes dzejoļu audioieraksti, fragmenti no Dainas Tabūnas stāstu krājuma Pirmā reize un Paula Bankovska romāna 18, Jāņa Joņeva pārdomas par e-grāmatas formātu un tā attiecībām ar tradicionālo grāmatu, Annas Andersones recenzija par Bārdu iestudējumu Dirty Deal Teatro, Ilmāra Šlāpina saruna ar amerikāņu dzejnieku Edvardu Hiršu, Evas Mozules pārdomas par studijām un dzīvi Dānijā, Mareka Ruskula (briiC.lv) darinātie zīmējumi, ceļojuma fragments no Lato Lapsas grāmatas Indija ne pa jokam. Un Pakistāna arī, Lindas Grīnbergas debija literatūras kritikā, Signes Raudives sagatavotais jaunāko e-grāmatu apskats un fragments no klasiska piedzīvojuma – Žila Verna 80 dienām ap zemeslodi.

Žurnāls Sans ir lejupielādējams EPUB datnes formātā e-grāmatnīcā Las.am un lasāms bezsaistē jebkurā lietotāja elektroniskajā ierīcē (viedtālrunī, planšetdatorā, personālajā vai portatīvajā datorā u. tml.), iepriekš uzstādot atbilstošu bezmaksas lasīšanas aplikāciju. Žurnāla pārdošanas cena nav fiksēta – lasītājam tiek piedāvāta iespēja pašam izvēlēties, cik viņš vēlas maksāt par lejupielādi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja