Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Iznācis literatūras žurnāla Latvju Teksti jaunais numurs

Žurnāla jaunākajā numurā lasāma Guntara Godiņa saruna ar šā gada Baltvilka balvas laureāti Aino Perviku, kā arī eseja, kurā igauņu rakstniece atskatās uz savu daiļradi un bērnu literatūras procesiem Igaunijā.

Savukārt Baltvilka balvas žūrijas pārstāvis Aivars Madris sniedz ieskatu latviešu bērnu literatūras aktuālajās norisēs un šī gada balvas laureātu darbos.

Līdztekus aktualitātēm bērnu literatūrā, žurnālā atrodams plašs tulkotās literatūras klāsts: fragmenti no Roberto Bolanjo romāna Mežonīgie detektīvi (tulkotāja Dace Meiere), Marsela Prusta romāna Atgūtais laiks (tulkotāja Gita Grīnberga) un Raimonda Kaugvera romāna Četrdesmit sveces (tulkotājs Guntars Godiņš), kā arī Ādama Zagajevska dzejas kopa Ingmāras Balodes atdzejojumā un jaunākā vācu dzeja Amandas Aizpurietes atdzejojumā. Par tulkotāju kļūdām, veiksmēm un izaicinājumiem lasāms Guntara Godiņa sarunā ar dzejnieku Jāni Elsbergu.

Publicēti arī vairāki oriģinālliteratūras darbi – Jāņa Vādona un Rūtas Mežavilkas dzejas kopas, Noras Ikstenas topošā romāna Mātes piens fragmenti un Ievas Melgaves stāsts.

Rakstu sēriju Skandāli latviešu literatūrā turpina Inetas Lipšas raksts par Īvandes Kaijas romānu Iedzimtais grēks un tā izraisīto diskusiju 1913. gadā.

Ar aktuālajām norisēm latviešu literatūrā lasītāji var iepazīties arī recenzijās, kur aplūkotas jaunākā oriģinālliteratūra un tulkotās grāmatas.

Žurnāla vāku veidojis fotogrāfs Kristaps Kalns.

Kopā ar žurnāla numuru lasītāji saņem arī īpašu pielikumu, kas veltīts starptautiskajiem bērnu literatūras lasījumiem, kas norisinājās šogad Baltvilka balvas ietvaros. Pielikumu veidojusi dzejniece Inese Zandere.

No šī gada žurnāls ir pieejams arī e-versijā e-grāmatu vietnē Las.am. Savukārt žurnāla abonentu rīcībā būs individuāls pieejas kods, lai saņemtu e-versiju bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja